Connect with us

Canada beschuldigd van het dumpen van medicinale cannabis door Israël

Gepubliceerd

on

Het dumpen van cannabis in Israël
Volg ons op Facebook

Op de wereldwijde markt voor medicinale cannabis heeft Canada zich gevestigd als boegbeeld en alomtegenwoordige speler.

PUBLICITE

Canadese producenten, die al lange tijd actief zijn in de medische cannabissector, hebben kunnen profiteren van de internationale vraag en zijn de grootste exporteurs van medische cannabis geworden, soms ten koste van lokale spelers die moeite hebben om te concurreren.

Dumping in Israël?

Israël, ook bekend om zijn onderzoek naar medische cannabis, heeft zijn bezorgdheid geuit over de impact van Canadese import op zijn binnenlandse industrie. Het Israëlische ministerie van Economie is een “anti-dumping” onderzoek gestart naar Canadese cannabisbedrijven na klachten van Israëlische kwekers. Het onderzoek richt zich op beschuldigingen dat goedkope Canadese import de lokale prijzen onderbiedt, financiële verliezen veroorzaakt en de markt destabiliseert.

Centraal in het geschil staan de prijsstrategieën van de Canadese bedrijven. Terwijl medische cannabis in Canada tegen hogere prijzen wordt verkocht, wordt het naar verluidt tegen veel lagere prijzen aangeboden wanneer het naar Israël wordt geëxporteerd.

Deze praktijk, bekend als dumping, heeft geleid tot woede onder Israëlische producenten, die zich oneerlijk benadeeld voelen op hun eigen markt. De toestroom van goedkope Canadese import heeft geleid tot “dalende prijzen en oneerlijke concurrentie”, wat de Israëlische autoriteiten ertoe heeft aangezet actie te ondernemen.

PUBLICITE

In 2022 kwam 84% van de 24.000 kg medische cannabis die Israël importeerde uit Canada.

Het onderzoek zette verschillende grote Canadese cannabisbedrijven in de schijnwerpers, waaronder Canopy Growth, Tilray en Organigram. Deze en andere bedrijven is gevraagd om informatie en bewijs te leveren over hun activiteiten en prijspraktijken. De uitkomst van het onderzoek kan een aanzienlijke impact hebben op de Canadese cannabisexport, aangezien Israël een belangrijke bestemming blijft voor Canadese cannabisproducten.

De spanningen tussen Canada en Israël wijzen op bredere problemen in de wereldwijde cannabishandel. Ondanks de toenemende legalisering en acceptatie van cannabis over de hele wereld, blijven wettelijke barrières en protectionistische maatregelen de vrije handel belemmeren. Hoewel de verkoop van geïmporteerde cannabis tegen gereduceerde prijzen op zich niet illegaal is, roept het wel vragen op over eerlijke concurrentie en marktintegriteit.

Bovendien benadrukt deze zaak de verschillen in markttoegang tussen landen. Canada heeft een bloeiende cannabisindustrie en exporteert zijn producten naar veel landen, waaronder Israël, maar hanteert strenge importbeperkingen. Deze asymmetrie heeft de frustratie van de Israëlische producenten aangewakkerd, die vragen om een gelijk speelveld op de internationale markt.

PUBLICITE

De uitkomst van het onderzoek blijft onzeker, maar het roept nu al op tot meer transparantie en samenwerking in de wereldwijde cannabishandel.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed