Connect with us

Ohio stemt voor legalisering cannabis

Gepubliceerd

on

Legalisering van cannabis in Ohio
Volg ons op Facebook

Ohio heeft gisteren, dinsdag 7 november, cannabis gelegaliseerd. De Buckeye State wordt daarmee de 24e Amerikaanse staat die cannabis legaliseert. 53% van de Amerikaanse bevolking heeft nu legale toegang tot cannabis in hun staat, terwijl cannabis op federaal niveau nog steeds illegaal is.

PUBLICITE

Wiet reguleren zoals alcohol

De goedkeuring van vraag 2, verdedigd door de Coalition to Regulate Marijuana Like Alcohol (CTRMLA), markeert een keerpunt in de houding van Ohio ten opzichte van cannabis. De maatregel geeft mensen van 21 jaar en ouder niet alleen de mogelijkheid om cannabis te kopen, te bezitten en te kweken, maar stelt ook een uitgebreid regelgevend kader op voor de industrie.

De legaliseringsmaatregel, Issue 2 genoemd, staat nu het bezit toe van maximaal 2,5 ounces (70 gram) cannabis voor volwassenen en de kweek van maximaal zes planten voor persoonlijk gebruik, met een maximum van 12 planten voor huishoudens bestaande uit twee of meer volwassenen. Het initiatief introduceert een omzetbelasting van 10% op cannabis, waarbij de opbrengst bestemd is voor verschillende doelen, zoals het ondersteunen van sociale rechtvaardigheid en werkgelegenheidsprogramma’s, het bijstaan van gemeenten die cannabisbedrijven voor volwassenen toestaan, het financieren van onderwijs en programma’s tegen verslaving, en het dekken van de administratieve kosten van de implementatie van het systeem.

De goedgekeurde maatregel voorziet in de oprichting van een Cannabis Control Division binnen het State Department of Commerce (Ministerie van Handel), die de bevoegdheid krijgt voor het verlenen van licenties, het reguleren, onderzoeken en bestraffen van cannabisbedrijven voor volwassen cannabisgebruik, testlaboratoria en licentiehouders. De wetgeving geeft bestaande medicinale cannabisbedrijven een voorsprong op de recreatieve markt en stimuleert hun snelle overgang naar de sector voor volwassenen. Daarnaast geven bepalingen prioriteit aan aanvragen van deelnemers aan het programma voor sociale gelijkheid en werkgelegenheid van de cannabissector, waardoor een eerlijk en inclusief industrielandschap wordt bevorderd.

De impact van de beslissing van Ohio kan verder reiken dan de grenzen. Buurstaten Indiana en Kentucky behoren tot de weinige Amerikaanse staten die nog geen actief medicinaal cannabisprogramma hebben. In Kentucky wordt medicinale cannabis pas in 2025 van kracht. West Virginia heeft wel een medisch cannabisprogramma, maar dat is zeer restrictief.

PUBLICITE

Beperkingen en passen

De weg naar legalisatie is echter bezaaid met obstakels: juridische gevechten, wetgevende herzieningen en, uiteindelijk, een verkiezingsinitiatief. Actievoerders en voorstanders hebben te maken gehad met uitdagingen, waaronder vergeefse pogingen om de maatregel op het stembiljet te krijgen in 2020 en 2022. Toch heeft Issue 2 na verschillende indienings- en herzieningsrondes de goedkeuring van de kiezers gekregen, wat het duidelijke standpunt van de inwoners van Ohio over de toekomst van cannabis in hun staat onderstreept.

De overwinning van Ohio weerspiegelt een bredere nationale trend van groeiende steun voor cannabishervorming. Matthew Schweich, uitvoerend directeur van het Marijuana Policy Project, merkt op dat de sterke steun voor legalisatie het momentum onderstreept achter het publieke sentiment voor cannabishervorming. Er blijft echter bezorgdheid bestaan, vooral over mogelijke inmenging van de staatswetgever, die de macht behoudt om door de kiezers goedgekeurde initiatieven te wijzigen of te herroepen.

De legalisatie van recreatieve cannabis in Ohio zal ingrijpende gevolgen hebben voor de economie van de staat en de cannabisindustrie als geheel. Prognoses wijzen op een markt van meerdere miljarden dollars in het Middenwesten, met schattingen die aanzienlijke verkoopcijfers voorspellen in het eerste jaar na legalisatie en een duidelijk stijgende lijn in de daaropvolgende jaren. De wetgeving opent deuren voor multistate operators en lokale bedrijven, wat de toegang van consumenten tot cannabis en de uitbreiding van de markt zou moeten stimuleren.

De bepalingen in de wetgeving over sociale gelijkheid en het oormerken van belastinginkomsten om achtergestelde groepen te helpen, onderstrepen het streven naar gelijkheid binnen de industrie. Ondanks de goedkeuring van de maatregel is er nog steeds verzet vanuit sommige hoeken, waaronder beroepsorganisaties in Ohio en bezorgdheid over de veiligheid op de werkplek.

PUBLICITE

Ohio heeft ook gestemd voor de bescherming van abortusrechten.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed