Connect with us

Europa’s eerste legale cannabis dispensarium wordt geopend in zesde Zwitserse proefproject

Gepubliceerd

on

Cannabisapotheken in Zwitserland
Volg ons op Facebook

Europa’s eerste legale cannabisapotheek wordt eind dit jaar geopend als onderdeel van het zesde Zwitserse proefproject voor cannabis voor volwassenen.

PUBLICITE

Het Zwitserse Instituut voor Onderzoek naar Verslaving en Gezondheid (ISGF) en Sanity Group hebben de definitieve goedkeuring gekregen van het Federale Bureau voor Volksgezondheid (FOPH) om een cannabis proefstudie uit te voeren in het kanton Basel-Landschaft, na goedkeuring van de Ethische Commissie voor Noordwest- en Centraal-Zwitserland (EKNZ) vorig jaar.

Maximaal 3.950 volwassenen in het kanton kunnen deelnemen aan het onderzoek, dat de gereguleerde verkoop van cannabis voor niet-medische doeleinden wil onderzoeken.

Dit is het zesde proefproject voor de verkoop van cannabis aan volwassenen in Zwitserland dat groen licht krijgt.

In tegenstelling tot de andere proefprojecten zal de distributie echter niet plaatsvinden via apotheken of clubs, maar via een conventioneel verkooppunt.

PUBLICITE

Europa’s eerste legale winkel voor cannabis voor consumptie wordt momenteel opgezet in de stad Allschwil. Een andere winkel volgt in de komende maanden in Liestal, waar consumenten een verscheidenheid aan cannabisproducten kunnen kopen, zoals bloemen, extracten, hasj, edibles en vloeistoffen voor vaping.

Gegevens verzamelen over cannabisgebruik

Het onderzoek begint naar verwachting in het vierde kwartaal van 2023 en zal vijf jaar duren.

Onder leiding van professor Michael Schaub, wetenschappelijk directeur van het ISGF, zal het consumptiegedrag en de fysieke en mentale gezondheid van de deelnemers worden geregistreerd.

“Na een eerste informatiebijeenkomst over het onderzoek en hoe om te gaan met cannabis, ondergaan potentiële deelnemers een medische fitheidstest en een online enquête,” legt professor Schaub uit.

PUBLICITE

“Als deelnemers worden toegelaten tot het onderzoek, kunnen ze gedurende een beperkte periode legaal cannabis kopen op het verkooppunt met behulp van een deelnamekaart. Om de drie tot zes maanden zullen er doorlopende onderzoeken plaatsvinden naar het consumptiegedrag en de lichamelijke en geestelijke gezondheid van de deelnemers.”

De maatschappelijke effecten van consumptie, met name op de openbare veiligheid en orde, zullen worden geanalyseerd door middel van nauwe uitwisseling en het betrekken van relevante doelgroepen, zoals het Openbaar Ministerie.

Hij voegde eraan toe: “De resultaten van het onderzoek kunnen bijdragen aan een geïnformeerd debat over het gezondheidsbeleid met betrekking tot verantwoord cannabisgebruik en kunnen dienen als basis voor beslissingen over regulering op lange termijn.”

“Daarnaast willen we onderzoeken of het mogelijk is om risicovolle gebruikers met bijvoorbeeld psychische problemen beter te bereiken, zodat ze kunnen worden doorverwezen naar de juiste kantonale zorgcentra.”

Lokaal geteelde cannabis

Alle cannabisproducten worden geproduceerd volgens BetmPV kwaliteitseisen en biologische richtlijnen in Zwitserland door de Zwitserse kweekpartner SwissExtract.

De prijzen voor cannabisbloemen liggen naar verluidt tussen CHF8 en CHF12, afhankelijk van het THC-gehalte.

Stefan Strasser, CEO van SwissExtract, zei: “Ons doel is om producten van hoge kwaliteit te leveren met een hoge betrouwbaarheid, gebaseerd op gedegen wetenschappelijk onderzoek. Onze focus ligt op biologische kwaliteit, Zwitserland en transparantie.”

“Omdat we alleen natuurlijke stoffen gebruiken om onze grondstoffen te verbouwen, garanderen we niet-vervuilende producten. We hebben de hele waardeketen onder één dak: de teelt, verwerking en verpakking vinden uitsluitend plaats in Zwitserland en we documenteren het productieproces van het plantenzaadje tot het eindproduct. SwissExtract is een levenswerk voor ons, met een oprechte betrokkenheid bij mens en milieu.”

“Resultaten van internationaal belang”

De afgelopen maanden heeft Sanity Group, Europa’s toonaangevende cannabisbedrijf, samengewerkt met regionale en nationale autoriteiten om dit ambitieuze project van de grond te krijgen.

Finn Hänsel, CEO van Sanity Group: “We zijn blij met de goedkeuring van het onderzoek in Basel-Landschaft en de kans om onze bijdrage te leveren aan de sociale acceptatie en kennisoverdracht rond de cannabisplant en zijn vele toepassingen. Onze ambitie om het ISGF-proefproject te ondersteunen met onze kennis en ervaring als internationaal cannabisbedrijf is in de eerste plaats gebaseerd op de bevordering van cannabisonderzoek.”

“Sinds de oprichting van het bedrijf is het ons doel om onderzoek te doen naar de voordelen van cannabis en om de plant te destigmatiseren. In samenwerking met het ISGF ontwikkelen we veilige verkoopconcepten gebaseerd op gezondheidsbescherming, jeugdbescherming en preventie. We verwachten dat het onderzoek interessante resultaten zal opleveren die van internationaal belang zullen zijn.”

Meer informatie over het project is beschikbaar op www.grashausprojects.ch.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed