Connect with us

Ontario staat winkeliers toe om tot 150 cannabiswinkels te hebben

Gepubliceerd

on

Cannabiswinkels in Ontario
Volg ons op Facebook

Ontario is van plan om het aantal cannabiswinkels dat een winkelier mag exploiteren te verdubbelen van 75 naar 150, en stelt voor om cannabisteelt te verbieden in huizen die kinderopvang bieden.

PUBLICITE

Beter de illegale markt bestrijden

Ontario’s plan om het aantal cannabiswinkels dat een winkelier mag exploiteren te verdubbelen van 75 naar 150 is gericht op het beter bestrijden van de illegale cannabismarkt. Het huidige plafond van 75 winkels, geïmplementeerd in 2021, zal naar verwachting begin volgend jaar worden herzien om consumenten meer opties te bieden om cannabis te kopen bij gelicentieerde en gereguleerde bronnen.

Volgens Ontario’s procureur-generaal Doug Downey is het verhogen van het aantal shops een cruciale stap in de strijd tegen de invloed van de illegale markt. De provincie heeft momenteel ongeveer 1.800 cannabiswinkels met een aantal grote ketens zoals Canna Cabana, True North, Sessions en Spiritleaf.

Raj Grover, president en CEO van High Tide Inc, eigenaar van Canna Cabana, dat 63 winkels heeft in Ontario, zei dat hij blij was met de voorgestelde verandering. De heer Grover ziet het als een positieve stap in de richting van een concurrerende omgeving.

Kinderopvang en cannabisteelt

Een ander aspect dat wordt voorgesteld door de Improving Access to Justice Act, 2023 is het kweken van cannabis in huizen die kinderopvang bieden. De provincie werkt aan een verbod op deze praktijk, omdat ze zich zorgen maakt over de geschiktheid en veiligheid van cannabisteelt in kinderopvangomgevingen.

Procureur-generaal Doug Downey uitte zijn ongenoegen over de huidige situatie: “Vijf jaar geleden besloot de federale overheid dat cannabis legaal zou worden in dit land, en een deel van de nieuwe wetgeving stond het kweken van maximaal vier cannabisplanten in huis toe”. Hij voegde eraan toe: “Zoals de zaken er nu voor staan, kan er cannabis gekweekt worden in kinderopvang thuis. We vinden dit zeer verontrustend en ongepast, en eerlijk gezegd had ik nooit gedacht dat we hier wetgeving voor zouden moeten maken.”

PUBLICITE

De maatregel brengt Ontario op één lijn met Brits Columbia, dat al een soortgelijke beperking heeft ingevoerd. Het doel is om een balans te vinden tussen persoonlijke culturele rechten en de behoefte aan verantwoorde regelgeving, vooral in ruimtes waar kinderopvang wordt aangeboden.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed