Connect with us

Legalisatie van medicinale cannabis goedgekeurd door het parlement van Polynesië

Gepubliceerd

on

Medicinale cannabis in Frans-Polynesië
Volg ons op Facebook

De legalisering van medicinale cannabis in Fenua boekt grote vooruitgang. Vertegenwoordigers van de Assemblee van Polynesië hebben onlangs het wetsvoorstel goedgekeurd dat “bepaalde activiteiten in verband met cannabis zonder verdovende eigenschappen en geneesmiddelen die cannabis of cannabinoïden bevatten” reguleert, met 41 stemmen voor en 16 onthoudingen. Dit wetgevingsinitiatief is in lijn met de belofte van Moetai Brotherson om ervoor te zorgen dat patiënten die het nodig hebben tegen eind 2024 toegang kunnen krijgen tot therapeutische cannabis.

PUBLICITE

Regelgeving en implementatie

De goedgekeurde wetgeving legt de basis voor de teelt en regulering van cannabis en richt zich in eerste instantie op een proeffase. In deze eerste fase zal een beperkt aantal spelers uit de industrie betrokken zijn om de soorten producten te definiëren die moeten worden voorgeschreven, voordat de sector wordt uitgebreid naar anderen.

Het Polynesisch Hennep Syndicaat (SPC), geleid door Philippe Cathelain, is een van de belangrijkste voorstanders van deze stap. De heer Cathelain sprak zijn tevredenheid uit over de beslissing van de Vergadering en erkende de aanzienlijke inspanningen die vier jaar lang zijn geleverd om dit stadium te bereiken. Hij wees erop dat, hoewel de oorspronkelijke tekst niet perfect is, het een essentieel uitgangspunt is van waaruit amendementen en verbeteringen kunnen worden aangebracht door middel van praktische tests.

Onderscheid tussen therapeutische cannabis en CBD

Het wetsvoorstel, gesteund door de ministeries van Volksgezondheid en Landbouw, maakt een duidelijk onderscheid tussen therapeutische cannabis en wellness hennep. Dit onderscheid is gebaseerd op de Franse wetgeving, die een maximaal THC-gehalte van 0,3% in de plant en in het eindproduct toestaat.

Minister van Volksgezondheid Cédric Mercadal benadrukte het belang van semantische duidelijkheid, zodat het publiek begrijpt dat de wetgeving geen recreatief gebruik toestaat, maar patiënten optimale medische hulp wil bieden.

De nieuwe wetgeving omvat een plan voor een lokale productieketen voor cannabis uit THC-vrije zaden, beheerd door “gecontroleerde boeren” om een product te garanderen dat vrij is van pesticiden en zware metalen, en in het bijzonder geschikt is voor de productie van CBD. De Raad van Ministers zal verantwoordelijk zijn voor het bepalen van de perimeters, locaties en specifieke kweekmethoden door middel van opeenvolgende decreten. Deze gecontroleerde aanpak is bedoeld om de veiligheid en kwaliteit van cannabisproducten voor patiënten te garanderen.

PUBLICITE

Nicole Sanquer, die niet-aangeslotenen vertegenwoordigt, stelde voor om de wet na een jaar te evalueren om de impact en doeltreffendheid ervan te beoordelen. Cédric Mercadal was het eens met dit voorstel en benadrukte de noodzaak van een voortdurende evaluatie om de voordelen voor patiënten en de productiesector te meten en tegelijkertijd te zorgen voor een goed beheer van middelen en regelgeving.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed