Connect with us

“Rook een joint, maar doe het goed”: verrassend advies van de Italiaanse minister van Landbouw

Gepubliceerd

on

Italiaans minister van Landbouw
Volg ons op Facebook

Maandag haalde de Italiaanse minister van Landbouw, Francesco Lollobrigida, het nieuws door een ‘light cannabis’ joint te weigeren die hem werd aangeboden door een journalist.

PUBLICITE

Zijn reactie, “Als je een joint gaat roken, kun je het net zo goed goed goed doen”, werd zowel humoristisch als controversieel gevonden en leidde tot een breed debat over lichte cannabis in Italië.

De achtergrond van cannabis light in Italië

Light cannabis, met minder dan 0,5% THC, is sinds eind 2019 legaal om te produceren en verkopen in Italië. Ondanks dat het legaal is, overweegt de huidige ultraconservatieve regering onder leiding van Giorgia Meloni, in functie sinds oktober 2022, om de verkoop en productie ervan te verbieden, een standpunt dat in contrast staat met zowel de prevalentie van CBD-hennep en daarvan afgeleide producten in Italië als met andere politieke groeperingen die pleiten voor algemene legalisering van cannabis om illegale handel tegen te gaan.

Lollobrigida’s openlijke weigering en daaropvolgende opmerkingen benadrukken het huidige politieke en sociale debat rond cannabis in Italië. Haar reactie op de journalist tijdens een verkiezingsbijeenkomst onderstreepte niet alleen haar verzet tegen lichte cannabis, maar versterkte ook haar meer algemene standpunt tegen het kweken ervan.

“Ik ben niet van plan om onze graanvelden, onze gewassen, om te zetten in velden met lichte cannabis. Integendeel. Ik denk dat we kunnen overleven zonder,” verklaarde hij stellig.

PUBLICITE

Publieke en politieke reacties

De opmerkingen van de minister gingen al snel viraal en zorgden voor een mix van kritiek en amusement op sociale media. Zijn opmerkingen werden op grote schaal gedeeld en veel gebruikers bespotten zijn standpunt.

Op het politieke front waren de reacties meer verdeeld. Riccardo Magi, secretaris-generaal van de centristische partij Europa, maakte van het incident gebruik om op te roepen tot de legalisatie van cannabis, een weerspiegeling van een gevoel dat door veel Italianen wordt gedeeld.

Naar een verbod op CBD-hennep?

Een mogelijk verbod op lichte cannabis zou aanzienlijke sociale en economische gevolgen kunnen hebben. Sinds de legalisatie in 2019 is de lichte cannabisindustrie in Italië gegroeid, wat nieuwe kansen biedt voor boeren en bedrijven die voor Italiaanse winkels werken, maar ook massaal door heel Europa exporteren.

Een omkering van dit beleid zou niet alleen de economische groei kunnen verstikken, maar ook consumenten naar illegale markten kunnen drijven, waardoor juist de problemen die de regering wil oplossen worden gedwarsboomd.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed