Connect with us

Volodymyr Zelensky benadrukt de noodzaak om medicinale cannabis in Oekraïne te legaliseren

Gepubliceerd

on

Legalisering van medicinale cannabis in Oekraïne

De president van Oekraïne pleit voor de legalisatie van medicinale cannabis om Oekraïners te helpen hun trauma’s te boven te komen die ze hebben opgelopen door de oorlog tegen Rusland.

PUBLICITE

In een toespraak tot het Oekraïense parlement op woensdag zei president Volodymyr Zelensky dat “alle beste praktijken in de wereld, al het meest effectieve beleid, alle oplossingen, hoe moeilijk of ongebruikelijk ze ons ook lijken, moeten worden toegepast in Oekraïne zodat Oekraïners, al onze burgers, de pijn, stress en het trauma van de oorlog niet hoeven te doorstaan”.

“In het bijzonder moeten we geneesmiddelen op basis van cannabis eindelijk eerlijk legaliseren voor iedereen die ze nodig heeft, met goed wetenschappelijk onderzoek en gecontroleerde Oekraïense productie,” zei hij, zoals gemeld door Ukrainska Pravda.

De president benadrukte dat toegang tot medicinale cannabis een therapeutische optie zou kunnen zijn voor burgers die meer dan een jaar van intense conflicten hebben doorstaan nadat Rusland het land binnenviel in februari 2022.

PUBLICITE

Tijdens zijn presidentscampagne sprak Zelensky ook zijn steun uit voor het legaliseren van medicinale cannabis. Hij zei in 2019 dat hij het “normaal” zou vinden om mensen toegang te geven tot cannabis “druppels”, wat een verwijzing zou kunnen zijn naar cannabisgordels.

Het kabinet van Zelensky heeft maatregelen genomen om medicinale cannabis te legaliseren, door vorig jaar een hervormingswet goed te keuren die nog door het parlement moet worden goedgekeurd.

De minister van Volksgezondheid, Viktor Liashko, zei dat het wetsvoorstel “de circulatie van cannabisplanten voor medische, industriële, wetenschappelijke en technowetenschappelijke doeleinden zou toestaan, om zo de voorwaarden te scheppen voor het uitbreiden van de toegang van patiënten tot de noodzakelijke behandeling van kanker en posttraumatische stoornissen als gevolg van oorlog”.

“We begrijpen de negatieve impact van oorlog op de mentale gezondheid,” zei hij. “We begrijpen het aantal mensen dat medische behandeling nodig zal hebben als gevolg van deze impact. En we begrijpen dat er geen tijd te verliezen is.

PUBLICITE

De beleidswijziging zou Oekraïne in schril contrast zetten met zijn agressor, die een bijzonder sterk standpunt heeft ingenomen tegen de hervorming van het cannabisbeleid op internationaal niveau via de Verenigde Naties. Het land heeft in het bijzonder Canada veroordeeld voor het legaliseren van cannabis en gebruikt zijn beperkende wetgeving om de diplomatieke relaties met de VS onder druk te zetten door Marc Fogel op te sluiten, een Amerikaanse burger die een straf van 14 jaar uitzit in een Russische gevangenis voor het bezit van medicinale cannabis, of WNBA-speelster Brittney Griner die werd vastgehouden voordat ze werd vrijgelaten als onderdeel van een gevangenenruil waarover was onderhandeld door de regering Biden.

Vorig jaar zei de plaatsvervanger van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken dat de legalisering in de VS en Canada ons “grote zorgen baart”, volgens een bericht op sociale media van het officiële account van het ministerie. “Het is zorgwekkend dat verschillende EU-lidstaten overwegen om hun verplichtingen op het gebied van drugscontrole te schenden.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed