Connect with us

Luxemburg maakt einde aan cannabisverbod

Gepubliceerd

on

Einde cannabisverbod in Luxemburg

De Luxemburgse parlementsleden hebben met een meerderheid (38 parlementsleden stemden voor, 22 tegen) het wetsvoorstel goedgekeurd dat de teelt en het bezit van cannabis thuis voor recreatieve doeleinden legaliseert, zij het met strenge regels.

PUBLICITE

In de privésfeer wordt het bezit, de consumptie en het kweken van 4 cannabisplanten, mits niet zichtbaar van buitenaf, gelegaliseerd voor volwassenen. In het openbaar blijft cannabis echter verboden.

De boete voor het bezit van cannabis in het openbaar wordt verlaagd naar €25 tot €500 voor hoeveelheden tot drie gram. Voor hoeveelheden van meer dan drie gram bestaat nog steeds het risico op strafrechtelijke vervolging tot zes maanden gevangenisstraf of een boete van 2500 euro.

De wet zou eind deze week of begin volgende week in het Journal Officiel gepubliceerd moeten worden.

“Het antidrugsbeleid dat we al 50 jaar voeren is een mislukking”, zei minister van Justitie Sam Tanson (Déi Gréng) tegen de Kamer van Afgevaardigden.

PUBLICITE

“Zaden voor thuisteelt zijn nog niet verkrijgbaar in winkels in Luxemburg, mensen zullen zaden online of in het buitenland moeten kopen,” merkte het ministerie van Justitie op, dat zei dat het “aan het controleren was of de zaden legaal verkrijgbaar zijn in het betreffende land”.

De toelating van particuliere teelt en consumptie in de privésfeer zou slechts een “eerste stap” moeten zijn op weg naar een uitgebreidere toelating van cannabis.

“De tweede stap is de ontwikkeling van door de staat gecontroleerde cannabisproductie- en verkoopketens”, zei de rapporteur van de gerechtelijke commissie, Josée Lorsché. Er zijn ook verkooppunten gepland voor de langere termijn.

Luxemburg is het tweede land van de Europese Unie dat een einde maakt aan het cannabisverbod na Malta in december 2021.

PUBLICITE

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed