Connect with us

Zal in Nebraska de 3e keer scheepsrecht zijn voor medicinale cannabis?

Gepubliceerd

on

Medicinale cannabis in Nebraska

Campagnevoerders voor medicinale cannabis in Nebraska zijn officieel gestart met hun derde petitiecampagne, met als doel genoeg handtekeningen te verzamelen om de legalisatie van medicinale cannabis op het stembiljet te krijgen bij de algemene verkiezingen in november 2024.

PUBLICITE

De Nebraskans for Medical Marijuana zullen handtekeningen verzamelen voor twee wetsvoorstellen:

  • De Medical Cannabis Regulation Act, die de Nebraska Medical Cannabis Commission zou oprichten om medische cannabisbedrijven in de staat te reguleren
  • De Patient Protection Act, die ervoor zorgt dat consumenten en hun verzorgers geen juridische gevolgen ondervinden bij het gebruik van medische cannabis aanbevolen door een zorgverlener

Voor beide petities zijn 87.000 geldige handtekeningen van geregistreerde kiezers nodig.

De handtekeningen moeten afkomstig zijn van ten minste 5% van de geregistreerde kiezers uit ten minste 38 van de 93 provincies van Nebraska. De groep slaagde hier niet in in 2022.

Bij de eerste poging verzamelde Nebraskans for Medical Marijuana genoeg handtekeningen om de vraag op het stembiljet van 2020 aan de kiezers voor te leggen, maar het Staatshooggerechtshof oordeelde dat de maatregel ongrondwettelijk was.

PUBLICITE

Campagneleider Crista Eggers zei dat de groep het zou blijven proberen.

“Het was nooit de vraag of we niet een derde keer terug zouden komen,” zei Crista Eggers in een verklaring. “Dit is geen kwestie die we kunnen opgeven; het zijn mensenlevens waar we voor vechten.”

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed España

Newsweed is het eerste Franse medium voor legaal en wereldwijd cannabisnieuws - © Newsweed