Connect with us

Denemarken heeft in 5 jaar meer dan 145 ton medicinale cannabis vernietigd

Gepubliceerd

on

Vernietiging van medicinale cannabis in Denemarken

Een groot deel van de medische cannabis die geproduceerd werd als onderdeel van het Deense experiment met medische cannabis werd niet op de markt gebracht en werd opzettelijk vernietigd om verschillende redenen, volgens gegevens van de overheid doorgegeven door MJBizDaily.

PUBLICITE

Er zijn iets meer dan 300 vergunningen afgegeven voor de vernietiging van 145.541 kilo cannabis, aldus de Deense parlementaire gezondheidscommissie in een reactie op een parlementaire enquête eerder dit jaar.

Dit cijfer omvat alle cannabis die vernietigd is door bedrijven die toestemming hebben om cannabis te kweken – als onderdeel van het proefprogramma van het land – vanaf de datum dat deze bedrijven toestemming kregen om te werken, vertelde een woordvoerder van de overheid per e-mail aan MJBizDaily.

De hoeveelheid legale cannabis die is vernietigd in het kader van het Deense medische proefprogramma, dat in 2018 van start is gegaan, is groter dan de totale cannabisproductie van het land die is opgegeven aan de wereldwijde drugsautoriteiten.

Een lijst van bedrijven die momenteel cannabis in bulk en primaire producten mogen produceren is hier beschikbaar (Excel-bestand). De lijst bevat Canada’s Aurora Cannabis en Australië’s Little Green Pharma, evenals Medican, een medisch cannabisbedrijf met hoofdkantoor in Helsinge, Denemarken.

PUBLICITE

Wat leidde tot de vernietiging

Verschillende redenen kunnen leiden tot de vernietiging van de productie: slechte kwaliteit, regelgevende factoren of onvoldoende vraag…

“Omdat onze vernietigingsprocedures niet specifiek zijn voor het doel of de herkomst van het gewas, kan de vernietigde hoeveelheid zowel cannabis bevatten die is gekweekt voor het pilotprogramma, geïmporteerd voor het pilotprogramma als cannabis die is gekweekt als onderdeel van het ontwikkelingsprogramma,” vertelde een woordvoerder van het Deense Geneesmiddelenbureau aan MJBizDaily.

Hoewel de regering niet kan zeggen waarom de cannabis is vernietigd, geeft het antwoord op de parlementaire enquête aan dat het vernietigingscijfer ook defecte of weggegooide producten kan omvatten en alle cannabis die is gekweekt als onderdeel van het ontwikkelingsprogramma, dat bedrijven de mogelijkheid biedt om medicinale cannabis te kweken zodat ze hun kweek- en productiemethoden kunnen perfectioneren en toestemming krijgen om deel te nemen aan het nationale proefprogramma.

Het Deense Geneesmiddelenbureau meldde dat in 2022 10.753 kilo cannabis verloren ging of vernietigd werd – een hoeveelheid die niet de cannabis omvat die vernietigd werd in het kader van het ontwikkelingsprogramma.

PUBLICITE

Vorig jaar boekten Deense bedrijven een omzet van ongeveer 62,5 miljoen kronen, of iets meer dan 8 miljoen euro.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed