Connect with us

Zuid-Afrika opent hoogste hennephotel ter wereld

Gepubliceerd

on

Gebouw van hennepbeton

Met 12 verdiepingen, een adembenemend uitzicht op de imposante Tafelberg van Kaapstad en een minimale ecologische voetafdruk opent ’s werelds hoogste gebouw gemaakt van industriële hennep binnenkort zijn deuren in Zuid-Afrika.

PUBLICITE

De muren van het gebouw worden ondersteund door een raamwerk van beton en cement en zijn gemaakt van blokken ‘hennepbeton’ van de cannabisplant. Het zal 54 kamers bieden en moet in juni klaar zijn.

 

In een interview met AFP zei de directeur van Afrimat Hemp, dat hennepbeton levert, dat nu steeds meer mensen de isolerende, brandwerende en ecologische kwaliteiten van hennepstenen ontdekken, het gebruik ervan in de bouw explosief toeneemt.

PUBLICITE

Hij legde uit dat de blokken koolstofnegatief zijn, wat betekent dat ze meer broeikasgassen uit de atmosfeer verwijderen dan er vrijkomen tijdens de productie, waardoor ze ideaal zijn voor thermische renovatie van oudere gebouwen, vooral in Europa.

“De fabriek absorbeert de koolstof, stopt het in een blok en slaat het vervolgens op in een gebouw voor 50 jaar of meer,” zei directeur Boshoff Muller.

De industriële hennep in het Hemp Hotel komt echter rechtstreeks uit Groot-Brittannië, omdat de productie ervan illegaal was in Zuid-Afrika tot vorig jaar, toen de Zuid-Afrikaanse overheid eindelijk begon met het uitgeven van kweekvergunningen. Volgens president Cyril Ramaphosa kunnen er meer dan 130.000 nieuwe banen worden gecreëerd als de hennep- en cannabissector in het land wordt ontwikkeld.

Om koolstofkredieten te krijgen, bereidt Afrimat Hemp zich voor op de productie van zijn eerste partij blokken met uitsluitend in Zuid-Afrika geteelde hennep.

PUBLICITE

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed