Connect with us

Alberta staat de verkoop van cannabis op beurzen en festivals toe

Gepubliceerd

on

Cannabisverkoop in Alberta
Volg ons op Facebook

De Canadese provincie Alberta heeft plannen aangekondigd om een reeks wijzigingen door te voeren in de regelgeving voor cannabis voor de detailhandel, waaronder het toestaan voor cannabisverkopers om tijdelijke verkooppunten te exploiteren op beurzen en festivals.

PUBLICITE

De nieuwe veranderingen, die op 31 januari 2024 van kracht moeten worden, zijn door de hele branche verwelkomd, waarbij Canadese cannabisproducent Organigram zei dat het een “belangrijke stap voorwaarts was in het verminderen van bureaucratie en het vergroten van de operationele efficiëntie”.

Bovendien kunnen winkeliers cannabisproducten nu in afgesloten vitrines bewaren, zodat ze niet dagelijks naar een beveiligde opslagplaats hoeven te worden overgebracht.

De herzieningen moeten onnodige regelgeving verminderen, de legale cannabisindustrie ondersteunen en het behoud van banen bevorderen.

Andere recente wijzigingen in de cannabisregels van Alberta zijn onder andere meer flexibiliteit in winkelnamen, vereenvoudigde leeftijdscontrole voor online cannabiswebsites, lagere vergoedingen voor gelicentieerde producenten en winkeliers, het schrappen van de vereisten voor etalages en het toestaan van het uitdelen van monsters op cannabisevenementen.

PUBLICITE

De Alberta Gaming, Liquor and Cannabis (AGLC) zal producenten ook voorzien van regionale verkooprapporten om de transparantie van de cannabismarkt te bevorderen.

Dit is de laatste ontwikkeling van de staat, die in 2022 de vereiste van raambekleding voor cannabiswinkeliers schrapte, terwijl winkeliers monsters mogen uitdelen op evenementen en de SKU-registratierechten voor cannabisproducenten aanzienlijk werden verlaagd.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed