Connect with us

British American Tobacco verdubbelt zijn belang in Organigram

Gepubliceerd

on

Organigram en BBT
Volg ons op Facebook

British American Tobacco (BAT) kondigde onlangs een substantiële investering aan van bijna 125 miljoen dollar in de Canadese cannabisproducent Organigram, waarmee het zijn belang in het bedrijf verdubbelt van 19,9%.

PUBLICITE

De investering, die moet worden goedgekeurd door de regelgevende instanties en de aandeelhouders, zal naar verwachting de wereldwijde expansie van Organigram stimuleren en inspelen op het veranderende landschap van legale recreatieve cannabis.

Een uitgebreid partnerschap en strategische investeringspool

BAT’s reis met Organigram begon in 2021 toen het 220 miljoen dollar investeerde in het Canadese cannabisbedrijf. BAT voegde vervolgens nog eens $6,35 miljoen toe in 2022. Vandaag, met de laatste injectie van $125 miljoen, heeft BAT 45% van de aandelen van het bedrijf en 30% van de stemrechten.

Organigram is van plan om het grootste deel van de investering, ongeveer $83,1 miljoen, toe te wijzen aan de oprichting van een strategische investeringspool genaamd Jupiter. Deze pool is ontworpen om zich te richten op opkomende cannabis mogelijkheden wereldwijd, in lijn met Organigram’s doel van geografische expansie. Beena Goldenberg, CEO van Organigram, benadrukte het belang van de investering in een persbericht door te zeggen dat het “een reeds sterke balans versterkt” en de groeiplannen van het bedrijf versnelt.

Marktomstandigheden en strategische focus

BAT’s agressieve investeringsaanpak sluit aan bij de gunstige marktomstandigheden. Wereldwijde trends in cannabis legalisatie, een aantal ondergewaardeerde cannabis bedrijven en de zoektocht naar strategische investeerders creëren de juiste omgeving voor BAT om haar investeringsstrategie voort te zetten.

PUBLICITE

De strategische investeringspool van Organigram, Jupiter, is gepositioneerd om te profiteren van deze omstandigheden en biedt het bedrijf het kapitaal om een wereldwijde basis te bouwen voor de substantiële groei van de legale recreatieve cannabismarkt.

BAT’s plan en Organigram’s groei

BAT schrijft in op 38,7 miljoen aandelen tegen C$ 3,2203 per aandeel, verdeeld in drie tranches. Bij het afsluiten van de eerste tranche heeft BAT het recht om tot 30% van de leden van de raad van bestuur van Organigram te benoemen. Deze mate van invloed onderstreept de diepgang van de strategische samenwerking tussen de twee bedrijven.

Ondanks de zorgen die werden geuit in het kwartaalverslag van Organigram, waarin uitdagingen werden aangehaald zoals lagere prijzen voor cannabisbloemen en wettelijke beperkingen op bepaalde producten, steeg het recreatieve nettoresultaat van het bedrijf over de negen maanden tot 31 mei 2023 met $8 miljoen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

De internationale omzet verdubbelde ook bijna van $9,5 miljoen in 2022 naar $18,4 miljoen in fiscaal 2023.

PUBLICITE

Sinds de initiële investering in 2021 hebben BAT en Organigram samengewerkt aan productontwikkeling, waaronder dranken, nieuwe vape pen formuleringen, smaakinnovaties en verpakkingsoplossingen, die zich momenteel allemaal in de laatste ontwikkelingsstadia bevinden.

In september 2022 verwierf BAT ook een minderheidsbelang in het Duitse cannabisbedrijf Sanity Group en eigenaar van 19,9% van Charlotte’s Web.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed