Connect with us

Anti-drugsbureau Marseille doorzocht op verdenking van corruptie

Gepubliceerd

on

Corruptie bij OFAST

Volgens AFP is er een onderzoek geopend naar vermoedens van corruptie waarbij rechercheurs van het Office de lutte contre les stupéfiants (Bureau voor Drugshandhaving) van de gerechtelijke politie van Marseille betrokken zijn. De IGPN (Inspection générale de la police nationale), die optreedt als “politie van de politie”, heeft begin april een huiszoeking gedaan bij Ofast in Marseille. Deze operatie, die deel uitmaakt van de intensievere strijd tegen drugs in het kader van de operatie “Place Nette XXL”, krijgt bijzondere aandacht.

PUBLICITE

Verdenkingen opheffen en corruptie onderzoeken

Het onderzoek, dat in januari van start ging en zich richt op beschuldigingen van corruptie, kwam voort uit interne zorgen binnen de gerechtelijke politie van Marseille zelf. Volgens AFP was het “de hiërarchie die elementen naar voren bracht die gecontroleerd moesten worden” om de integriteit binnen de politie te behouden, vooral in regio’s zoals Marseille, die te kampen hebben met grote drugsgerelateerde problemen.

Ofast in Marseille, dat verantwoordelijk is voor het ontmantelen van grote drugshandelnetwerken, wordt nu onder de loep genomen. Onderlinge afspraken? Ofast stond op het punt een verdachte te arresteren voordat hij afgelopen maandag werd doodgeschoten in het 2e arrondissement van Marseille.

Tijdens de huiszoeking bij Ofast Marseille namen de autoriteiten telefoons en computers in beslag. Bij deze actie, waarover AFP bericht, zijn de “wortelossen” betrokken, die tot taak hebben vermoedelijk wangedrag binnen de politie te onderzoeken – een indicatie van de ernst van de beschuldigingen waarmee de onderzoekers worden geconfronteerd.

Marseille anti-drugscampagne

De achtergrond van de gebeurtenissen is de intensivering van de antidrugscampagne in Marseille en de bredere uitdagingen waarmee de rechtshandhaving in de regio wordt geconfronteerd. Er is onlangs wrijving ontstaan tussen lokale magistraten en de minister van Justitie over de effectiviteit van de anti-drugsmaatregelen. Magistraten stelden openlijk de effectiviteit van strategieën voor wetshandhaving in de strijd tegen drugsgerelateerde criminaliteit in vraag, wat niet goed viel bij de minister van Justitie, Éric Dupond-Moretti.

PUBLICITE

Een eerder schandaal

Het vorige schandaal met Ocrtis (Office central pour la répression du trafic illicite des stupéfiants) en de inbeslagname van 7 ton cannabis op de Exelmanslaan in Parijs vond plaats in 2015. Leden van het Ocrtis werden ervan beschuldigd deel te nemen aan drugshandel in plaats van deze te bestrijden. De inbeslagname van zo’n grote hoeveelheid cannabis wekte argwaan over hoe lang deze vermeende corruptie al gaande was en hoe diep geworteld deze was binnen de organisatie.

Het schandaal leidde tot een diepgaand onderzoek en de arrestatie van verschillende mensen, waaronder hoge officieren binnen het Ocrtis, die nog steeds terechtstaan voor bepaalde aspecten van de zaak. Na deze corruptiezaken heeft het Ocrtis zichzelf omgedoopt tot Ofast. Is er een 3e naamsverandering nodig om de mensen de herhaalde affaires te doen vergeten?

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed