Connect with us

Bègles onthult zijn plan om te experimenteren met het legaliseren van cannabis

Gepubliceerd

on

Op een openbare bijeenkomst onthulde de stad Bègles gisteren haar plan om te experimenteren met het legaliseren van cannabis.

PUBLICITE

Het experiment is gebaseerd op de vaststelling dat de traditionele aanpak van het verbod niet heeft geleid tot een vermindering van het cannabisgebruik en de daarmee gepaard gaande problemen, zoals de illegale handel en de volksgezondheid, en stelt een drieledige aanpak voor die zich richt op preventie, schadebeperking en ondersteuning van cannabisgebruikers.

Het wil de gaten in de huidige illegale markt dichten door een gereguleerd kader te creëren voor de consumptie en verkoop van cannabis. Het project, samengesteld in een boekje, wordt geleid door verschillende hoofddoelstellingen:

  • Internationaal perspectief: Gezien de veranderende houding ten opzichte van cannabis over de hele wereld, is het project gericht op afstemming op de zich ontwikkelende internationale normen voor cannabislegalisering, met inachtneming van de EU-wetgeving inzake verdovende middelen.
  • Nationale impact: Aangezien Frankrijk ondanks strenge wetten een hoog cannabisgebruik kent, wil het project een alternatieve aanpak bieden die de negatieve gevolgen van het verbod vermindert.
  • Lokale relevantie: Bègles, gelegen in een gebied met veel cannabisgebruik, wil een pionier worden op het gebied van innovatie in de volksgezondheid door een alomvattende strategie te implementeren die preventie, schadebeperking en gemeenschapsondersteuning omvat.

Een experiment zoals de Zwitserse proefprojecten

De doelstellingen van het project zijn ambitieus: ze willen een positief effect hebben op de gezondheid van consumenten, de openbare overlast die gepaard gaat met illegale drugsmarkten verminderen, de druk op wetshandhaving en justitie verlichten, economische kansen in de landbouw stimuleren en de fiscale vooruitzichten van de staat verbeteren dankzij de belastinginkomsten die worden gegenereerd door de legalisering van de verkoop.

De experimentele aanpak is zorgvuldig ontwikkeld op basis van internationale ervaring, waaronder de Zwitserse pilot-test aanpak, en overleg met deskundigen. De aanpak wordt nauwlettend gevolgd door verschillende organen, waaronder een stuurgroep, een wetenschappelijke raad en een democratisch toezichtscomité, waardoor een democratisch en inclusief besluitvormingsproces wordt gegarandeerd.

PUBLICITE

Het model van gecontroleerde legalisatie dat in Bègles wordt voorgesteld, is ontworpen om te reageren op de specifieke uitdagingen die zijn waargenomen in andere landen waar cannabis is gelegaliseerd, zoals de toename van het gebruik door volwassenen en gevallen van vergiftiging door eetbare producten. Het project stelt voor om alleen cannabisbloemen te verkopen [ndlr: in tegenstelling tot het wijdverbreide gebruik van medicinale cannabis in Frankrijk], dus met uitsluiting van hasj en sterkere producten zoals extracten of minder snel werkende producten zoals edibles.

De productprijzen zijn niet gedetailleerd, maar zullen naar verwachting 10% lager liggen dan de gemiddelde verkoop op de illegale markt.

Het experiment wordt beperkt tot 100 volwassenen die al cannabis gebruiken. Het zal gaan om een speciale faciliteit van minstens 100m², 6 dagen per week en 7 uur per dag open, en productie door privépartners met de capaciteit om cannabis te kweken. De maximale kweekoppervlakte wordt geschat op 600m². De kweekmethode is niet vastgesteld, maar de presentatie van het experiment vermeldt buitenteelt en een kweekfrequentie van één keer per jaar. Het aantal te planten planten mag ook niet meer zijn dan 200 planten per 100 leden. Qua budget worden de landbouwkosten geschat op €10.000, terwijl de totale kosten van het experiment €672.250 zouden bedragen.

Huidige bedrijfskosten

Huidige bedrijfskosten

Het experiment zal elk jaar worden geëvalueerd, met name wat betreft het aantal mensen dat er gebruik van maakt, de hoeveelheid producten die wordt gekocht en de preventieve maatregelen die worden genomen.

PUBLICITE

Voor de proef is nationale toestemming nodig. Deze kan wetgevend zijn (wet of wetsartikel) of reglementair (decreet ondertekend door de Raad van State). Om het werk van het parlement te vergemakkelijken, heeft de gemeenteraad van Bègles de tekst van de aan te nemen wet al voorgesteld. Het zal zijn ontwerp voorleggen aan de president van de Republiek en de eerste minister in de hoop op korte termijn een wet te krijgen die de uitvoering van dit experiment mogelijk maakt.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed