Connect with us

Inwoners van Christiania, Denemarken, sluiten Pusher Street af om geweld tegen te gaan

Gepubliceerd

on

Sluiting van Christiania

Bewoners van de vrijstad Christiania in Kopenhagen, Denemarken, hebben stappen ondernomen om de beruchte “Pusher Street”, een broeinest van cannabis- en paddoverkoop, te ontmantelen in een poging om hun gemeenschap terug te winnen. Deze enclave, in 1971 opgericht door hippies in voormalige legerkazernes, is lange tijd geassocieerd geweest met de illegale verkoop van drugs, totdat er te veel werd afgerekend.

PUBLICITE

De controle terugnemen

Dus begonnen de bewoners op 6 april met het verwijderen van de kasseien in Pusher Street, als symbool van een collectieve inspanning om de misdaad aan te pakken en de veiligheid in hun buurt te herstellen. Deze actie was niet alleen symbolisch; het was een concrete stap om hun grondgebied terug te winnen. De Deense minister van Justitie, Peter Hummelgaard, bevestigde dit gevoel toen hij zei: “Al meer dan 40 jaar zijn Christiania en de illegale verkoop van drugs een enorme doorn in het oog van deze gemeenschap.”

De ontmanteling van de Pusher Street dient als katalysator voor een bredere verjonging van de enclave. De Deense overheid heeft 14,3 miljoen kronen (ongeveer €1,3 miljoen) uitgetrokken om de straten te renoveren en Christiania een veiligere en gastvrijere plek te maken. Sophie Hæstorp Andersen, de burgemeester van Kopenhagen die eerder had voorgesteld om de straat te sluiten, benadrukte het belang van de beslissing door te zeggen: “De Pusherstraat moet sterven om Christiania te laten leven.”

De visie voor de toekomst van Christiania is duidelijk: een gerevitaliseerde gemeenschap, vrij van de greep van criminele elementen. Mette Prag, coördinator sociale woningbouw, ziet “een nieuw Christiania zonder de criminele hasjmarkt” als de enige oplossing voor een veiligere omgeving voor de bewoners.

De uitdagingen van het verleden aangaan

In de loop der jaren is Christiania geconfronteerd met toenemend geweld, ondanks het toezicht van de ordehandhavers. Door haar onafhankelijke status is de enclave synoniem geworden met drugshandel, wat de aandacht van de autoriteiten heeft getrokken. De recente golf van gewelddadige incidenten, waaronder schietpartijen met dodelijke afloop, heeft de dringende behoefte aan verandering onderstreept.

PUBLICITE

Ondanks deze uitdagingen blijft Christiania een symbool van tegenculturele expressie en gemeenschapsleven. Deze inclusieve gemeenschap is gebaseerd op de principes van autonomie en creativiteit en blijft nieuwsgierige toeristen en vrijgevochten mensen aantrekken die op zoek zijn naar een alternatieve manier van leven.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed