Connect with us

Arnaud Robinet, burgemeester van Reims, roept op tot een debat over het legaliseren van cannabis

Gepubliceerd

on

Arnaud Robinet voor legalisering van cannabis

In een recent interview met France Inter benadrukte Arnaud Robinet, burgemeester van Reims, de dringende noodzaak om afstand te nemen van het diepgewortelde rechts-linkse ideologische discours rond de legalisering van cannabis in Frankrijk. De oproep van de heer Robinet komt tegen de achtergrond van een zorgwekkende escalatie van geweld rond drugshandel, die in steeds meer Franse steden te zien is.

PUBLICITE

Na het repressieve beleid

Arnaud Robinet, die samen met andere Republikeinse burgemeesters al meerdere malen heeft gepleit voor de legalisatie van cannabis, schetst een somber beeld van de huidige situatie. Hij benadrukt de toenemende concurrentie tussen drugshandelaren, wat heeft geleid tot een toename van gewapende bendes en de daaruit voortvloeiende tragedies. Recente incidenten, zoals de schietpartij in de wijk Blosne in Rennes, benadrukken de ernst van de situatie. Gemaskerde aanvallers gewapend met kalasjnikovs openden het vuur, waarop de politie ingreep.

Robinet beveelt aan om af te stappen van de bestraffende aanpak die de overhand heeft in de strijd tegen drugs, omdat hij erkent dat dit geen positieve resultaten oplevert voor de bevolking in het algemeen.

“Ik vind het niet erg om door te gaan met het meest repressieve beleid in Europa, maar we zien nu de grenzen ervan en het levert geen oplossingen of positieve resultaten op voor de bevolking en voor onze medeburgers”, zei Arnaud Robinet.

Hoewel hij niet tegen strenge maatregelen is, benadrukte hij de noodzaak van een meer globale en meer effectieve strategie. In plaats van alleen op repressie te vertrouwen, pleit Robinet voor een veelzijdige aanpak die de onderliggende oorzaken aanpakt en tegelijkertijd zorgt voor verantwoordelijkheid binnen het rechtssysteem.

PUBLICITE

De centrale rol van het rechtssysteem in de strijd tegen drugscriminaliteit is de kern van Robinet’s voorstel. Hij benadrukt het belang van het opleggen van exemplarische straffen aan smokkelaars, waarmee hij een ferm standpunt inneemt tegen straffeloosheid. Daarnaast roept Robinet op tot een gecoördineerde inspanning van de overheid om zowel drugshandel als sociale problemen aan te pakken, met erkenning van de onderlinge afhankelijkheid van deze uitdagingen.

Robinet’s pleidooi voor een uitgebalanceerde dialoog benadrukt de behoefte aan beleidsvorming op basis van feiten, geïnformeerd door specialisten in het veld. Door ideologische tegenstellingen te overstijgen, kunnen belanghebbenden een meer pragmatische benadering van het complexe vraagstuk van de legalisatie van cannabis bevorderen. Daarnaast benadrukt Robinet de noodzaak om oplossingen te bieden die tegemoetkomen aan de zorgen van burgers en die het vertrouwen van burgers in overheden en politie versterken.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed España

Newsweed is het eerste Franse medium voor legaal en wereldwijd cannabisnieuws - © Newsweed