Connect with us

De Tsjechische president blijft voorstander van strikte regulering van cannabis

Gepubliceerd

on

Petr Pavel en de legalisering van cannabis

Vorige week, op woensdag 6 maart, sprak de president van Tsjechië, Petr Pavel, de burgers van de stad Kladno toe. Tijdens dit gesprek vroeg de locoburgemeester hem naar zijn standpunt over de legalisering van cannabis. Terwijl lezers van Newsweed het antwoord al weten, verraste het antwoord van de president velen in de zaal. De Tsjechische cannabisjournalist Lukas Hurt transcribeerde het gesprek op LinkedIn, dat werd opgepikt door CannabisIndustry.

PUBLICITE

Voor strikte regulering van cannabis

Voorzitter Pavel legde uit dat hij geen voorstander was van totale legalisatie zonder enige regulering of analyse. Hij verwees naar het bredere spectrum van verslaving en betoogde dat de schade veroorzaakt door goedgekeurde en zelfs geadverteerde drugs vaak groter is dan die veroorzaakt door cannabisgebruik.

De voorzitter benadrukte het feit dat veel gevangenen vastzitten voor relatief kleine cannabisovertredingen. Hij wees erop dat straffen vaak buiten proportie zijn en dat overvolle gevangenissen het resultaat zijn.

Pavel riep op tot een heroverweging van het strafbeleid rond cannabis en benadrukte dat legalisering geen anarchie betekent, maar eerder controle.

Noodzaak van regulering: controle als antwoord op de groeiende dreiging onder jongeren

Voorzitter Pavel wees erop dat cannabis alomtegenwoordig is op de zwarte markt, zelfs onder basisschoolkinderen.

PUBLICITE

Hij benadrukte ook het belang van regulering om de toegang tot cannabis te beperken en de kwaliteit van het product te garanderen. De heer Pavel verwees naar succesvolle modellen in andere landen, zoals bepaalde staten in de Verenigde Staten, waar consumenten producten kunnen kiezen op basis van hun verwachte effecten.

In zijn conclusie erkende de voorzitter dat het legaliseren van cannabis geen ideale oplossing is, maar hij vond het een kleiner kwaad dan een verbod.

De Tsjechische Republiek is bezig met het legaliseren van cannabis. In de laatste versie van het wetsvoorstel voor de regulering van cannabis is echter afgezien van de oprichting van een commerciële en gereguleerde cannabismarkt, naar het voorbeeld van de eerste fase van de legalisering in Duitsland.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed España

Newsweed is het eerste Franse medium voor legaal en wereldwijd cannabisnieuws - © Newsweed