Connect with us

Beieren plant een “centrale controle-eenheid” voor cannabisgebruik

Gepubliceerd

on

Beieren en cannabiscontrole

De Duitse deelstaat Beieren wil het gebruik beperken door eigen maatregelen in het geval van nationale legalisering van cannabis. Een “centrale controle-eenheid” moet door de strikte toepassing van de federale cannabiswet in de deelstaat “het gebruik van deze gevaarlijke drug zoveel mogelijk indammen en voorkomen”, zo kondigde minister van Volksgezondheid Klaus Holetschek (CSU) in München aan.

PUBLICITE

Bavaria wil cannabisgebruik beperken

Alle wettelijk toegestane maatregelen zullen ook worden genomen om de wet tegen te gaan, mocht deze van kracht worden.

“Omdat het plan van de Berlijnse verkeerslichtencoalitie de gezondheid bedreigt, vooral die van jongeren,” zei Holetschek.

Vandaag heeft de Bundesrat de mogelijkheid om commentaar te geven op de plannen van de Tricolour Lights-coalitie om cannabis te legaliseren. Beieren is van plan om “vandaag een plenaire motie in te dienen in de Bundesrat die het wetsvoorstel volledig verwerpt”.

Het kabinet had half augustus aangekondigd dat het het wetsvoorstel had goedgekeurd. Minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach (SPD) sprak van een “keerpunt in het drugbeleid” en zei ervan overtuigd te zijn dat het de zwarte markt kan indijken, druggerelateerde misdaad kan bestrijden en de bescherming van de gezondheid kan versterken.

PUBLICITE

De Bundesrat kan het wetsvoorstel niet blokkeren

Het voorstel moet nog door de Bondsdag en de Federale Raad. In de Bundesrat is het echter niet onderworpen aan een meerderheid van stemmen, volgens Lauterbach, en kan het daar dus niet worden tegengehouden.

Gespot door CannabisIndustrie.nl, kondigde Kristine Lütke, politiek vertegenwoordiger van de FDP in de Bundesrat, aan op Twitter:

“Cannabiscontroleurs in Beieren?! Klaus Holetschek plant waarschijnlijk regelmatig Stasi-toezicht op cannabisgebruikers! Maar het is een feit dat Beieren de geldende federale wet niet kan negeren – legalisatie geldt ook voor de Vrijstaat!”

Eerder deze week kondigde de CSU aan “alles te zullen doen wat in haar macht ligt” om de legalisering van cannabis in Duitsland te voorkomen. Bovendien had Bavaria zich al afkerig getoond van legalisatie door naar de Europese Unie te stappen met de vraag het federale project tegen te houden.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed España

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed