Connect with us

Duitsland neemt advies aan van Malta over cannabisregulering

Gepubliceerd

on

Malta adviseert Duitsland over het legaliseren van cannabis
Volg ons op Facebook

Vorige week kwamen vertegenwoordigers van verschillende Europese landen op uitnodiging van de Maltese regering bijeen om de kwestie van cannabisregulering te bespreken, aldus het Duitse ministerie van Volksgezondheid in een persbericht. De bijeenkomst, die volgt op discussies gehouden in Luxemburg in juli 2022, is gericht op het bevorderen van een modern, gezondheidsgericht cannabisbeleid.

PUBLICITE

Internationale samenwerking voor een modern cannabisbeleid

Op de agenda van de bijeenkomst stonden uitwisselingen over nationale ontwikkelingen en benaderingen van cannabisbeleid. Ook internationale kaders voor cannabisbeleid werden besproken.

Burkhard Blienert, hoofd van de Duitse delegatie en vertegenwoordiger van de Duitse federale overheid voor drugs- en verslavingszaken, benadrukte in het persbericht het belang van internationale samenwerking in dit verband:

“We staan voor uitdagingen op het gebied van drugsbeleid en verslaving die geen enkel land alleen kan aanpakken. Er is geen standaardaanpak voor het opzetten van een geschikt cannabisbeleid. Het is des te belangrijker voor Europese landen die innoveren om hun nationale aanpak te delen en ervaringen uit te wisselen. De belangrijkste doelstellingen van aangepast cannabisbeleid zijn het versterken van preventie, het verminderen van gezondheidsrisico’s, het verminderen van stigmatisering en het vergemakkelijken van de toegang tot hulp. Uitsluitend vertrouwen op verbodsbepalingen brengt ons niet verder in dit debat”.

Ondanks bestaande verboden gebruikten vorig jaar alleen al in Duitsland minstens 4,5 miljoen volwassenen cannabis. Dit brengt “aanzienlijke risico’s” met zich mee, aangezien illegale cannabis op de zwarte markt “steeds meer actieve stoffen bevat en vaak vervuild is met andere stoffen of drugs”.

PUBLICITE

Ministeriële consultaties over cannabisregulering gaan door

De bijeenkomst in Malta markeerde de voortzetting van ministerieel overleg over de regulering van cannabis voor niet-medische doeleinden, dat voor het eerst plaatsvond op 15 juli 2022 in Luxemburg, waar toen ook een delegatie uit Nederland aanwezig was, maar weigerde de gezamenlijke verklaring te ondertekenen.

Naast Malta, Duitsland en Nederland waren ook delegaties van Luxemburg en Tsjechië aanwezig.

Het doel van de besprekingen is het bevorderen van een modern, gezondheidsgericht cannabisbeleid in heel Europa. Samen hopen de deelnemende landen een effectieve aanpak te ontwikkelen om de uitdagingen van het huidige cannabisgebruik aan te gaan en een betere toekomst voor hun burgers te garanderen.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed