Connect with us

Het herziene plan om cannabis in Duitsland te legaliseren zal medio augustus aan het kabinet worden voorgelegd.

Gepubliceerd

on

Legalisering van cannabis in Duitsland

Het tijdschema voor de legalisering van cannabis in Duitsland wordt duidelijker. Volgens Spiegal zou het herziene legaliseringsplan midden augustus aan de regering moeten worden voorgelegd.

PUBLICITE

“Ik verwacht dat het wetsvoorstel uiterlijk na de niet-zittingsperiode bij ons in het parlement ligt”, zegt Katja Mast, parlementair secretaris van de SPD-fractie in de Bondsdag, wat overeenkomt met half augustus. Het ontwerp wordt momenteel gecoördineerd tussen de ministeries.

De hoofdpunten die in april zijn gepresenteerd door minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach (SPD) en minister van Landbouw Cem Özdemir (Groenen) vormen volgens Katja Masta “een zeer goede basis”.

Een herzien legalisatieproject

Oorspronkelijk had Ampel volledige legalisatie van cannabis gepland, met gecontroleerde verkoop in gespecialiseerde winkels. Afgelopen herfst nog kondigde Lauterbach een uitgebreide legalisatie aan.

Duitsland is echter gestuit op de goedkeuring van de Europese Unie, die vooralsnog van mening is dat volledige legalisatie van cannabis niet verenigbaar is met de EU-regels.

PUBLICITE

De regeringscoalitie heeft daarom gewerkt aan een lichtere versie van cannabislegalisering, die Lauterbach en Özdemir half april presenteerden.

In eerste instantie zou cannabis uit de wet op verdovende middelen worden gehaald en zou het bezit van maximaal 25 gram worden toegestaan. Individuen zouden 3 of 4 planten mogen kweken en een netwerk van Cannabis Social Clubs zou toegang geven tot cannabis via hun klassieke lidmaatschapssysteem.

In een tweede fase zou de commerciële teelt en verkoop van cannabis onder licentie in gespecialiseerde verkooppunten of apotheken gedurende vijf jaar worden getest in proefregio’s onder wetenschappelijk toezicht, om de geest van de internationale verdragen te respecteren.

Verschillende punten staan nog ter discussie. Lauterbach wil bijvoorbeeld de verkoop van edibles verbieden, het voedsel doordrenkt met cannabis. Sommige leden van de FDP en de Groenen vinden deze vorm van cannabisconsumptie minder schadelijk dan verbranding en willen ze daarom toestaan.

PUBLICITE

Voor de modelregio’s is een tweede wetsvoorstel nodig dat door de EU moet worden onderzocht.

“We verwachten het wetsvoorstel over regionale en gemeentelijke proefprojecten in de herfst”, aldus Katja Mast. We willen “een paradigmaverschuiving in het drugsbeleid”.

“Voor ons is de legalisering van cannabis niet alleen een kwestie van rechtvaardigheid, maar vooral noodzakelijk in het licht van de bescherming van kinderen en jongeren en de bescherming van de gezondheid”.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed