Connect with us

Biden maakt de herclassificatie van cannabis in de Verenigde Staten officieel

Gepubliceerd

on

Herclassificatie van cannabis in de VS
Volg ons op Facebook

President Joe Biden heeft een beslissende stap aangekondigd in het federale cannabisbeleid door zijn regering opdracht te geven om cannabis opnieuw te classificeren als federale wet. De stap volgt op een uitgebreid administratief onderzoek in opdracht van Biden, dat wordt omschreven als een “monumentale” actie.

PUBLICITE

De voorgestelde regel van het Justice Department is bedoeld om cannabis te verplaatsen van Schedule I naar Schedule III van de Controlled Substances Act (CSA). Deze aanpassing zou de legale status van cannabis aanzienlijk veranderen, door de erkenning van de medische waarde en het relatief lage misbruikpotentieel in vergelijking met gevaarlijkere stoffen.

Het belang van de herbeoordeling van cannabis

“Dit is een monumentale gebeurtenis”, zei Joe Biden in een video waarin hij het nieuws over de herclassificatie aankondigde.

“Vandaag heeft mijn regering een belangrijke stap gezet door marihuana te herclassificeren van Schedule I naar Schedule III. Dit is een belangrijke stap in de richting van het elimineren van al lang bestaande ongelijkheden”.

Door cannabis te herclassificeren als een drug van lijst III erkent de overheid het wetenschappelijk bewijs van de medische voordelen, een afwijking van de vorige classificatie die marihuana indeelde bij drugs zoals heroïne.

PUBLICITE

Vice President Kamala Harris sloot zich aan bij het sentiment en wees in het bijzonder op de discrepantie tussen de huidige classificaties van drugs.

“Op dit moment is marihuana geclassificeerd op hetzelfde niveau als heroïne en gevaarlijker dan fentanyl. Dat gaan we nu eindelijk veranderen. Maar ik wil alle pleitbezorgers en iedereen die heeft geholpen om dit mogelijk te maken bedanken, en we zijn goed op weg om dat te bereiken.”

Deze verandering herclassificeert niet alleen cannabis, maar bevestigt ook de toewijding van de regering aan op wetenschap gebaseerde beleidshervormingen.

Invloed op strafrecht en sociale gelijkheid

De aankondiging van Joe Biden benadrukte ook de bredere sociale en juridische implicaties van deze herclassificatie.

PUBLICITE

“De aankondiging van vandaag bouwt voort op het werk dat we al hebben gedaan om een recordaantal federale overtredingen met betrekking tot eenvoudig marihuanabezit gratie te verlenen. Het bouwt voort op de stappen die we hebben genomen om belemmeringen weg te nemen voor huisvesting, banen, leningen voor kleine bedrijven en meer voor tienduizenden Amerikanen.”

De herclassificatie van cannabis wordt gezien als een cruciale stap in het aanpakken van de onrechtvaardigheden die de gemarginaliseerde gemeenschappen onevenredig zwaar hebben getroffen.

“Niemand zou in de gevangenis moeten zitten voor het gebruiken of bezitten van marihuana. Punt uit,” zei Biden. “Veel te veel levens zijn op hun kop gezet door een verkeerde benadering van marihuana, en ik ben vastbesloten om die fouten te herstellen. Je hebt mijn woord”.

De verklaring maakt deel uit van een bredere inspanning om het strafrechtelijk systeem te hervormen en het stigma dat geassocieerd wordt met cannabisgebruik te verminderen.

Wijzigingen in wet- en regelgeving

De aankondiging van het Witte Huis komt kort nadat de Drug Enforcement Administration (DEA) bevestigde zijn voornemen om cannabis te herclassificeren. De beslissing van de DEA is een directe reactie op de richtlijn van Biden en volgt op een aankondiging van voorgestelde regelgeving van het ministerie van Justitie.

Karine Jean-Pierre, perssecretaris van het Witte Huis, benadrukte het belang van de beslissing tijdens een persbriefing.

“Zoals president Biden tijdens zijn campagne zei, zou niemand in de gevangenis moeten zitten voor het gebruik of bezit van marihuana,” zei ze, en ze noemde de overgang naar Schedule III een “belangrijke stap”.

“De hervorming zal lastige en langdurige barrières voor fundamenteel onderzoek wegnemen,” voegde Jean-Pierre eraan toe, erop wijzend dat het een vervolg is op de grote gratieverleningen door de president.

Publieke en politieke reacties

Het herschikkingsvoorstel zal waarschijnlijk veel publieke aandacht trekken tijdens de consultatieperiode van 60 dagen. De reacties van het publiek zullen waarschijnlijk gemengd zijn en weerspiegelen het huidige debat over het cannabisbeleid in de VS. Aan de ene kant verwelkomen veel voorstanders van cannabis de herbeoordeling als een erkenning van de medische waarde en een stap in de richting van legalisatie op grotere schaal. Aan de andere kant vinden sommige activisten dat de herevaluatie niet ver genoeg gaat, omdat cannabis niet volledig wordt gelegaliseerd en niet alle schade wordt aangepakt die wordt veroorzaakt door het verbod.

De Congressional Research Service (CRS) woog ook mee en suggereerde dat hoewel de DEA de beleidswijziging waarschijnlijk zal goedkeuren, het niet genoeg zal zijn om de staatsmarkten in overeenstemming te brengen met de federale wetgeving. De CRS merkte op dat het Congres nog steeds de macht heeft om de kloof tussen het federale cannabisbeleid en dat van de staten te overbruggen, voor of na de hervorming.

Toekomstige wetgevende inspanningen

In het Congres blijft het momentum voor hervorming van de cannabiswetgeving bestaan. Senaatsleider Chuck Schumer (D-NY) en zijn collega’s hebben opnieuw een wetsvoorstel ingediend om cannabis op federaal niveau te legaliseren en bepaalde regels op te leggen. De vooruitzichten van het wetsvoorstel blijven echter onzeker in een verdeeld Congres. De topdemocraat in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zei ook dat de beslissing van de regering Biden om cannabis te herclassificeren een “stap in de goede richting” was, maar moest worden aangevuld door actie van het Congres.

Voormalig DEA administrateur Asa Hutchinson gaf commentaar op de waarschijnlijke herbeoordeling van cannabis en zei dat het “er absoluut op lijkt” dat het agentschap door zal gaan met het verplaatsen van cannabis van lijst I naar lijst III. Deze administratieve actie wordt gezien als een belangrijke verandering in het federale drugbeleid, ook al gaat het niet zo ver als volledige legalisatie.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed