Connect with us

Brits Columbia staat nu cannabisconsumptie toe op openbare terrassen

Gepubliceerd

on

Buitengebruik van cannabis in British Columbia
Volg ons op Facebook

In British Columbia is het roken en vapen van cannabis op openbare terrassen nu toegestaan waar het roken en vapen van tabak al is toegestaan, afhankelijk van lokale of aboriginal verordeningen en andere regels.

PUBLICITE

Cannabiswinkels kunnen nu ook een plek promoten om cannabis te consumeren of tijd door te brengen na het consumeren van cannabis, iets wat voorheen verboden was.

British Columbia startte deze veranderingen in 2023 als onderdeel van een breder initiatief om de industrie te reguleren.

Cannabisconsumptie is nog steeds niet toegestaan in cannabiswinkels. Licentiehouders moeten ervoor zorgen dat cannabisconsumptie in de buurt van hun winkel niet binnen hun etablissement plaatsvindt.

Roken en vaping zijn verboden op alle werkplekken en openbare binnenruimtes in British Columbia. Tabaks- en vapingproducten mogen wel worden gebruikt op een terras in de openlucht, zoals dat van een bar, casino of café, zolang het zich in een bufferzone bevindt en er geen open ramen, deuren of actieve luchtinlaten zijn tussen het terras en het gastbedrijf.

PUBLICITE

British Columbia is zich steeds meer gaan interesseren voor de kwestie van cannabisconsumptieruimtes en -toerisme en lanceerde vorig jaar een provinciaal engagementsdocument. Het What We Heard rapport van dit engagementproces werd gepubliceerd in januari 2023. Uit het rapport blijkt dat er aanzienlijke publieke steun is voor drinkruimtes, maar ook bezorgdheid van wetshandhavings- en volksgezondheidsinstanties.

Jeff Guignard, uitvoerend directeur van de Alliance of Beverage Licensees (ABLE BC), die ook diensten verleent aan de cannabisdetailhandel in British Columbia, zei dat hij enthousiast was over de aankondiging om StratCann.

“Dit is geweldig nieuws voor de cannabis-, horeca- en toerisme-industrie in Brits-Columbia en we zijn onze overheidspartners enorm dankbaar voor hun steun.

“Niet alleen kunnen bedrijven nu cannabislocaties promoten, maar de overheid heeft ook de regels voor cannabisconsumptie gelijkgetrokken met die voor tabaksconsumptie of vaping, wat volkomen logisch is. Dit geeft bedrijven de flexibiliteit die ze zo hard nodig hebben om hun cannabisvriendelijke klanten te bedienen.

PUBLICITE

“We zijn ook blij dat de overheid verdere actie onderneemt om cannabis lounges te ondersteunen, die een geheel nieuwe dimensie zullen toevoegen aan onze groeiende sector,” voegde hij eraan toe.

“Zoals we onlangs bespraken met advocaat-generaal Mike Farnworth, hebben we nog veel te doen om legaal gelicentieerde winkeliers te ondersteunen. Maar deze kleine stappen in de goede richting zijn duidelijke tekenen dat de overheid luistert en dat we als sector belangrijke vooruitgang boeken.”

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Geef een reactie

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed