Connect with us

Na Toronto levert Uber Eats cannabis in Brits Columbia

Gepubliceerd

on

Uber Eats levert cannabis aan Brits Columbia

Sinds 18 april kunnen volwassenen boven de 19 jaar via Uber Eats, in samenwerking met de Leafly marktplaats, cannabis bestellen en direct laten bezorgen in bepaalde steden in British Columbia.

PUBLICITE

Dertien winkels in Vancouver en Victoria werkten samen met Uber Eats om het programma te lanceren, zes maanden na de samenwerking met Leafly om wietbezorging in Ontario aan te bieden. Het was de eerste keer dat cannabisbezorging beschikbaar was op een groot bezorgplatform van derden.

“Meer British Columbianen hebben toegang tot legale cannabis dan ooit tevoren. We werken samen met marktleiders zoals Leafly om winkeliers te helpen veilige en gemakkelijke opties te bieden voor Britse Colombianen om legale cannabis te kopen die direct bij hen thuis wordt bezorgd.”

“De afgelopen jaren hebben we veel geïnvesteerd in ons bezorgaanbod en het aanbod is aanzienlijk uitgebreid. Uber Eats heeft zich snel ontwikkeld tot een veelzijdig platform dat kan worden gebruikt door een verscheidenheid aan bedrijven, groot en klein.”

“Leafly is al meer dan vier jaar betrokken bij de cannabismarkt in Canada en we ondersteunen meer dan 850 cannabisretailers in British Columbia. We zijn verheugd om samen te werken met Uber Eats om gelicentieerde winkeliers te helpen veilige en legale cannabis naar Brits-Columbianen te brengen,” aldus Yoko Miyashita, CEO van Leafly.

PUBLICITE

“Bij ARCannabis is het altijd ons doel geweest om onze klanten de beste cannabiservaring te bieden”, zegt Aaron Sinnathamby, CEO van ARCannabis, een van de dertien deelnemende retailers. “Dit partnerschap helpt ons om te groeien en nog meer mensen in Vancouver te bereiken. Net als bij de ervaring in de winkel, begrijpen onze provinciaal gecertificeerde bezorgers de lokale regels voor cannabistransacties, inclusief ID-verificatie, en leven ze die ook na.”

Een succesverhaal… voor Uber Eats

Hoewel beide bedrijven natuurlijk blij zijn met de samenwerking die tot stand is gekomen, hebben sommigen kritiek geuit op het nut van een dergelijke regeling, vooral in het licht van de bezorgopties die al beschikbaar zijn via gespecialiseerde platforms.

Brad Poulos, docent aan de Metropolitan University of Toronto en ambassadeur voor Cannabis Onderwijs, merkte bijvoorbeeld op dat de Ontario Cannabis Store, de enige erkende online distributeur in de provincie, al thuisbezorging aanbiedt. De toevoeging van Uber Eats zou dan alleen ten goede komen aan het bezorgplatform en de provinciale groothandel, ten koste van de producenten en winkels, die gedwongen zouden worden hun marges te verlagen om een tussenpersoon toe te voegen.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed