Connect with us

Bulgaarse oligarch en politicus Vasil Bozhkov spreekt zich uit voor legalisering cannabis

Gepubliceerd

on

Vasil Bozhov
Volg ons op Facebook

In Bulgarije heeft de controversiële zakenman en leider van de CENTER National Movement, Vasil Bozhkov, zich pro-legalisering verklaard. Het standpunt van de heer Bozhkov over de kwestie is luid en duidelijk: het is tijd dat Bulgarije de depenalisering en legalisering van cannabis goedkeurt.

PUBLICITE

Vasil Bozhkov’s pleidooi voor legalisatie

“Het is tijd om de productie, verwerking en consumptie van cannabis te legaliseren,” zei Vasil Bozhkov, een weerspiegeling van een groeiend sentiment in Bulgarije. Bozhkov, die aan het hoofd staat van de CENTER Nationale Beweging, heeft consequent gepleit voor de depenalisering van cannabis, met de nadruk op de economische en medische voordelen. Zijn politieke campagne, met name in het 25e kiesdistrict van Sofia en Pazardzhik, omvat een gedetailleerd programma gericht op het beëindigen van de criminalisering van cannabis.

De heer Bozhkov is tegen de huidige strafmaatregelen, waarbij jongeren in de gevangenis belanden voor kleine overtredingen.

“Jongeren kunnen niet opgesloten worden voor een jointje, een plant waarvan de medicinale werking bewezen is, kan niet verboden worden”, zei hij en benadrukte de disproportionele aard van de bestaande wetten. De huidige Bulgaarse wetgeving legt zware straffen op voor bezit, met gevangenisstraffen van één tot zes jaar en boetes tussen BGN2.000 en BGN10.000 (€1.000 en €5.000).

De maatschappelijke en economische gevolgen

Voorstanders van de legalisering van cannabis, zoals de heer Bozhkov, geloven dat het een aantal maatschappelijke problemen zou oplossen. Ten eerste zou het een einde maken aan het criminaliseren van jongeren voor kleine overtredingen, wat blijvende negatieve gevolgen kan hebben voor hun leven. Daarnaast zou de regering door cannabis te legaliseren en te reguleren de verborgen markt kunnen ontmantelen die illegale activiteiten voedt en ervoor kunnen zorgen dat het product dat beschikbaar wordt gesteld aan consumenten veilig en gecontroleerd is.

PUBLICITE

Bozhkovs pleidooi voor legalisering is niet ongekend. Hij merkt op dat andere landen met succes een soortgelijk beleid hebben geïmplementeerd, waarbij hij Nederland als uitstekend voorbeeld noemt. Het Nederlandse model scheidt de cannabismarkt van die van schadelijkere stoffen en vermindert zo de risico’s van drugsgebruik. Daarnaast biedt de recente legalisering van cannabis voor persoonlijk gebruik in Duitsland, vergezeld van strenge regulering, een hedendaags voorbeeld van hoe een dergelijk beleid effectief kan worden beheerd.

Wetgevende uitdagingen en obstakels

Ondanks de overtuigende argumenten voor legalisatie is de weg van Bulgarije naar decriminalisering van cannabis beladen met uitdagingen. In de afgelopen jaren hebben drie afzonderlijke parlementen voorstellen verworpen om de wet op de controle op verdovende middelen en precursoren te wijzigen, waardoor cannabis gedecriminaliseerd zou worden. Deze wetsvoorstellen zijn vaak bekritiseerd omdat ze vaag en overhaast waren opgesteld, wat de acceptatie en implementatie ervan heeft bemoeilijkt.

De aanpak van Bozhkov is echter veelomvattender en pleit voor legaal gebruik van cannabis op gereguleerde locaties.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed