Connect with us

Canadees onderzoek werpt een nieuwe blik op genetische markers voor het kweken van cannabis

Gepubliceerd

on

Genetische marker voor cannabis

In een recente Canadese studie hebben onderzoekers een beter inzicht gekregen in de genetische opmaak van Cannabisplanten, wat kwekers en onderzoekers nieuwe hulpmiddelen biedt om kweekpraktijken te verbeteren en zich te richten op specifieke eigenschappen.

PUBLICITE

Het onderzoek, gericht op moleculaire hulpmiddelen voor het kweken van Cannabis, heeft als doel om belangrijke genetische markers te identificeren die het selectieproces voor gewenste eigenschappen kunnen stroomlijnen, met name in de context van medische en niet-medische toepassingen.

Onderzoeksoverzicht

Het onderzoek voerde genoomwijde associatiestudies uit op een diverse set cannabismonsters en onthulde cruciale markers die zijn gekoppeld aan belangrijke agronomische en morfologische kenmerken.

Volgens het onderzoek werden “vier belangrijke productiviteitsgerelateerde kenmerken geïdentificeerd –verse biomassa, gedroogd bloemgewicht, geslachtsrijpheid en oogstrijpheid – evenals stamdiameter, kroonluikdiameter, hoogte, internoduslengte-index en aantal knopen.”

Deze resultaten zijn veelzeggend als we kijken naar de historische beperkingen die zijn opgelegd door het verbod op cannabis, dat het genetisch erfgoed van de plant aanzienlijk heeft verminderd. Ondanks deze moeilijkheden vertoont cannabis nog steeds significante fenotypische variatie, wat de mogelijkheid van gerichte kweekprogramma’s suggereert.

PUBLICITE

Zoals het onderzoek aangeeft, heeft de commerciële cannabismarkt specifieke eisen die het genetische landschap van gekweekte variëteiten hebben gevormd. Deze beperking verklaart het belang van precisiekweek om de gewenste eigenschappen effectief te benutten. Volgens het onderzoek “heeft de verdeling van deze markers over verschillende chromosomen, in combinatie met fenotypische gegevens van hoge kwaliteit, de identificatie van moleculaire markers geassocieerd met complexe agronomische en morfologische eigenschappen vergemakkelijkt”.

Implicaties voor veredelingsprogramma’s voor cannabis

De implicaties van dit onderzoek strekken zich uit tot de voortgang van cannabis veredelingsprogramma’s, in het bijzonder de afstemming van genetische eigenschappen op de behoeften van de industrie. Met behulp van een high-density genotypering hebben de onderzoekers een reeks SNPs (single-nucleotide polymorphisms) van hoge kwaliteit gecatalogiseerd, die de genomische diversiteit van cannabis vastleggen. Deze uitgebreide dataset maakt de weg vrij voor toekomstig onderzoek naar de functionele verbanden tussen moleculaire markers en fenotypische variatie.

De studie benadrukt het belang van samenwerking tussen onderzoekers en spelers uit de industrie om genetische kennis te vertalen naar praktische kweekstrategieën. Zoals de studie stelt, “openen onze resultaten nieuwe wegen voor het bevorderen van cannabiskweekprogramma’s en het voldoen aan de uiteenlopende behoeften van opkomende industrieën”.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed