Connect with us

Manitoba overweegt verbod op thuisteelt van cannabis op te heffen

Gepubliceerd

on

Zelf cannabis kweken in Manitoba

De regering van Manitoba kondigde onlangs aan het verbod op het thuis kweken van cannabis te willen opheffen, waardoor het land op één lijn komt met de meerderheid van de Canadese provincies waar deze praktijk is toegestaan.

PUBLICITE

Als het besluit wet zou worden, zou Quebec de enige provincie blijven die individuen verbiedt om cannabis te kweken voor persoonlijk gebruik zoals vereist door de Canadese wet. De premier van Manitoba, Wab Kinew, merkte op dat de verandering Manitoba in lijn zou brengen met de federale regelgeving, die maximaal vier planten per huishouden toestaat.

De beleidswijzigingen accepteren

Premier Wab Kinew van Manitoba sprak zijn steun uit voor de wijziging en benadrukte dat deze in lijn is met de federale richtlijnen. Wetgeving om het verbod op te heffen wordt binnenkort verwacht. Het is echter mogelijk dat deze wetgeving niet snel wordt aangenomen vanwege de huidige wetgevende agenda van de regering, die de introductie van verschillende wetsvoorstellen en begrotingsberaadslagingen omvat.

De mogelijke opheffing van het verbod wordt toegejuicht door cannabisvoorstanders zoals Jesse Lavoie, die actief campagne heeft gevoerd tegen het verbod. Lavoie, die de provincie al voor de rechter heeft gedaagd over de kwestie, is bereid zijn beroep in te trekken als het verbod wordt ingetrokken. Op dit moment staan degenen die betrapt worden op het thuis kweken van cannabis in Manitoba aanzienlijke straffen te wachten, waaronder boetes tot $2.542 en mogelijk gevangenisstraf.

Het ferme verzet van Quebec tegen thuisteelt staat in contrast met de aanpak van andere provincies. Dit verschil in provinciaal beleid weerspiegelt verschillende interpretaties van federale richtlijnen en lokale opvattingen over cannabisregulering.

PUBLICITE

Voorstanders van het zelf kweken van cannabis stellen dat het toestaan van het thuis kweken van cannabis in overeenstemming is met de principes van persoonlijke autonomie en de afhankelijkheid van de commerciële markt vermindert. Tegenstanders wijzen daarentegen op de risico’s van misbruik, de moeilijkheden bij de handhaving en de noodzaak van een robuust regelgevend kader.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed