Connect with us

Canadese overheid int C$1,5 miljard aan cannabis in 2021-22

Gepubliceerd

on

Canada en belastingen op cannabis in 2022

De Canadese overheid verzamelde meer dan C$1,5 miljard (iets meer dan €1 miljard) aan winst en belastinginkomsten uit cannabis in het fiscale jaar 2021-2022, volgens gegevens die onlangs zijn vrijgegeven door Statistics Canada, meldt MJBizDaily.

PUBLICITE

Voor het jaar dat eindigde in maart 2022 was het totale netto-inkomen van cannabisbedrijven in provinciaal bezit, plus de totale belastingen en andere inkomsten, C$1,55 miljard.

Voor andere jaren zijn geen gegevens beschikbaar.

MJBizDaily meldde eerder dat de Canadese federale overheid meer dan C$1 miljard aan totale heffingen op cannabisproducten oplegde tussen 2018 – wanneer de verkoop voor volwassenen werd gelanceerd – en 2022, volgens de laatste federale gegevens.

De totale heffingen opgelegd door de Canada Revenue Agency bereikten C$752,5 miljoen in 2021-22, een stijging van 46% ten opzichte van 2020-21, toen de federale overheid C$514 miljoen verzamelde.

PUBLICITE

Ongeveer driekwart van de accijnzen die de federale overheid heft op de verkoop van cannabis wordt gedeeld met de provincies en territoria.

In het fiscale jaar 2021-22 meldt Statistics Canada dat provinciale cannabisautoriteiten, die optreden als groothandelaren, een omzet behaalden van C$3,1 miljard. De winst van de cannabisautoriteiten bedroeg in 2021-22 in totaal C$332,3 miljoen.

Andere belastinginkomsten uit de verkoop van cannabis zijn:

  • Geharmoniseerde omzetbelasting: C$236,1 miljoen
  • Belasting op goederen en diensten: C$110,7 miljoen
  • Provinciale/territoriale omzetbelasting: C$110,8 miljoen
  • Overige provinciale/territoriale inkomsten: C$9,8 miljoen

Ondanks dit alles worstelen particuliere bedrijven om het hoofd boven water te houden door buitensporige belastingen, terwijl de cannabisindustrie miljarden dollars aan de overheidskas toevoegt.

PUBLICITE

Federaal gelicentieerde cannabisproducenten, bijvoorbeeld, waren de Canada Revenue Agency op 31 maart 2023 C$192,7 miljoen ($145 miljoen) schuldig, meer dan drie keer de C$52,4 miljoen in het boekjaar 2021-22, MJBizDaily meldt apart.

Tegen deze achtergrond merkt de publicatie op dat de Canada Revenue Agency de druk op producenten met achterstallige betalingen heeft opgevoerd.

“De regering erkende de noodzaak van ‘herijking’ al 18 maanden geleden, maar het gebrek aan beslissing blijft de hele industrie, vooral kleine bedrijven, naar een kritiek breekpunt duwen,” vertelde Dan Sutton, CEO van de in BC gevestigde cannabisproducent Tantalus Labs, aan de publicatie.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed