Connect with us

Canopy Growth verwerft 20% van Indiva, een Canadese producent van edibles

Gepubliceerd

on

Indiva en Canopy Growth

De Canadese cannabisproducent Canopy Growth heeft een overeenkomst gesloten met Indiva, een Canadese producent van edibles, voor de exclusieve rechten en belangen voor de productie, distributie en verkoop in Canada van de edibles van Wana Brands, een van de toonaangevende cannabis edibles merken in Noord-Amerika.

PUBLICITE

De twee bedrijven hebben ook een productieovereenkomst getekend die Indiva het exclusieve recht geeft om Wana Brands producten in Canada te produceren en te leveren voor vijf jaar, met de optie om de overeenkomst met nog eens vijf jaar te verlengen na wederzijdse overeenstemming.

Als onderdeel van de overeenkomst zal Canopy Growth ongeveer 37,2 miljoen aandelen Indiva kopen tegen een prijs van 5,79 cent per aandeel, voor een totale vergoeding van ongeveer $ 2,2 miljoen, waardoor het een belang van 19,99% in Indiva krijgt.

Canopy zei dat dit in lijn was met haar “asset reduction” strategie.

Aan het einde van de periode van vijf jaar kan de overeenkomst met nog eens vijf jaar worden verlengd als beide partijen daarmee instemmen.

PUBLICITE

In 2020 kreeg Indiva het exclusieve recht op de productie en distributie van Wana Brands producten in Canada. In februari 2021 werd deze overeenkomst gewijzigd en verlengd voor nog eens vijf jaar.

Datzelfde jaar kondigde Canopy aan dat het had ingestemd met de aankoop van Wana Brands in afwachting van de federale legalisering van cannabis in de VS.

Als Canopy zijn optie om Wana te kopen had uitgeoefend voordat de overeenkomst tussen Indiva en Wana was gesloten, waardoor Wana zijn overeenkomst met Indiva had beëindigd, zou Indiva recht hebben gehad op een beëindigingsvergoeding gelijk aan vier keer de bruto-inkomsten van de laatste drie maanden uit de verkoop van Wana-producten in Canada.

“Gezamenlijk stellen deze overeenkomsten Canopy Growth in staat om meer eigenaar te worden van de waardeketen van Wana Brands in Canada, terwijl de continuïteit van de hoogwaardige productie en de consistentie met Canopy’s ‘lean manufacturing’-strategie worden gewaarborgd”, aldus David Klein, CEO van Canopy, in een verklaring.

PUBLICITE

“Door onze positie als eigenaar van Wana in heel Noord-Amerika beter af te stemmen, hopen we de introductie in Canada te versnellen van innovatieve producten die in de Verenigde Staten al zeer populair zijn gebleken.”

Na afronding van de transactie zal Canopy het recht hebben om een waarnemer te benoemen in de raad van bestuur van Indiva. Het is de bedoeling dat de onderhandse plaatsing op 6 juni wordt afgesloten.

Click to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed España

Newsweed is het eerste Franse medium voor legaal en wereldwijd cannabisnieuws - © Newsweed