Connect with us

Woordenlijst cannabis

Budtender

Een werknemer die achter de toonbank van een cannabiswinkel werkt. Budtenders zijn verantwoordelijk voor het begeleiden van consumenten over de effecten, voordelen en algehele ervaring van cannabisproducten. Hoewel ze meestal niet medisch zijn opgeleid, zijn deze medewerkers van een marihuana dispensarium belangrijke gidsen bij het gebruik van cannabisproducten, en stemmen ze hun service af op klanten en patiënten van alle ervaringsniveaus.

PUBLICITE

Wat is een budtender?

De term “budtender” is een mix van het woord “bud” (de bloem van de cannabisplant) en het woord “barman”. De term is ontstaan omdat de rol van een budtender in een dispensarium vergelijkbaar is met die van een barman in een bar.

In maart 2018 werd de term ‘budtender’ officieel erkend door het Merriam-Webster woordenboek, dat het eerste gebruik van het woord in 1997 erkende.

Wat is de functieomschrijving van een budtender?

Typische vereisten en verantwoordelijkheden

De functiebeschrijving van een budtender omvat een aantal verantwoordelijkheden binnen de apotheek. De functie omvat meestal:

  • Het gezicht van de dispensary zijn, klanten verwelkomen
  • De verkoop bevorderen
  • Klanten informeren over verschillende cannabisproducten, waaronder bloem, edibles en concentraten
  • Op de hoogte blijven van nieuwe producten, soorten, wetswijzigingen
  • Op de hoogte blijven van nieuwe producten, soorten, veranderingen in de wetgeving en trends in de branche om klanten de best mogelijke service te bieden Wegen en verpakken van producten zoals vereist
  • Aanbevelingen doen over cannabisproducten op basis van verzoeken van klanten
  • Informatie over medische cannabispatiënten en de juiste dossiers bijhouden (indien een medische apotheek)
  • Klanten adviseren over te nemen veiligheidsmaatregelen bij het gebruik van cannabis
  • De identiteit en papieren van klanten controleren
  • Helpen bij diverse werkzaamheden in de apotheek, waaronder kassa draaien en hygiënisch werken

Feiten over het beroep

In 2018 was het mediane salaris voor een budtender in de VS $32.000 per jaar. De meeste dispensaria vereisen dat medewerkers een blanco strafblad hebben.

PUBLICITE

Heb je een medische kaart nodig om in een dispensary te werken?

In veel staten moeten budtenders speciale toestemming hebben om in de cannabisindustrie te mogen werken, zoals een vergunning voor cannabiswerkers (zoals in Oregon) of een vergunning (zoals in Colorado).

Hoe word je een budtender?

Hoewel een budtender wordt beschouwd als een instapfunctie en veel mogelijkheden biedt om tijdens het werk te leren, zoeken de meeste dispensaria naar medewerkers met een aanzienlijke productkennis.

Budtenders moeten een grondige kennis hebben van de soorten cannabiscultivars en -producten die op de markt zijn, hoe de verschillende soorten producten worden gebruikt, de verschillende consumptiemethoden en het juiste gebruik van elk, de verschillende chemische verbindingen die aanwezig zijn in de cannabisproducten die ze verkopen en informatie over verantwoord doseren.

Barmannen die bekend zijn met de cannabisindustrie kunnen ook advies geven over het kweken van cannabis, informatie over lokale en nationale regelgeving en over medische marihuanaproducten die vaak worden gebruikt om de symptomen van verschillende ziekten te behandelen.

PUBLICITE

Moet je 21 jaar zijn om budtender te worden?

Op dit moment is er geen certificeringsprogramma voor budtenders voor de hele branche. De minimumleeftijd in lokale gebieden varieert van 18 tot 21 jaar. Er zijn een aantal certificeringscursussen en -certificeringen online beschikbaar, maar de kwaliteit van deze programma’s varieert.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed