Connect with us

Woordenlijst cannabis

Mycotoxine

Een mycotoxine is een zeer giftige verbinding die wordt geproduceerd door een schimmel. Mycotoxinen zijn gevaarlijk voor mensen, dieren en planten. Schimmels en eventueel geproduceerde toxinen kunnen cannabis aantasten voor de oogst of tijdens opslag of transport. Ze kunnen zich ook direct ontwikkelen op eetbare producten. Mycotoxinen zijn een bijproduct van schimmelgroei dat giftig en onzichtbaar kan blijven, zelfs nadat cannabis is verwerkt.

PUBLICITE

Jurisdicties waar cannabis voor medisch gebruik of gebruik door volwassenen is gereguleerd, vereisen meestal analytische laboratoriumtesten voor de twee belangrijkste mycotoxinen die in cannabis worden aangetroffen, aflatoxinen en ochratoxinen. Aflatoxinen, die normaal gesproken in de bodem worden aangetroffen, behoren tot de schadelijkste mycotoxinen. Ochratoxinen, geproduceerd door de schimmels Penicillium en Aspergillus, zijn veel voorkomende verontreinigingen in de voedselketen. Laboratoria geven de hoeveelheid gedetecteerde mycotoxinen aan in microgram per kilogram (µg/kg).

Blootstelling aan mycotoxinen leidt over het algemeen niet tot de dood, maar beschadigt eerder de inwendige organen en het immuunsysteem wanneer cannabisgebruikers na verloop van tijd worden blootgesteld aan kleine, regelmatige doses. Dit kan met name schadelijk zijn voor medicinale cannabis patiënten met schade aan organen, nier- of leverkanker of een verzwakt immuunsysteem.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed