Connect with us

De plant en zijn verbindingen

Terpineen

Terpineen is een groep isomere koolwaterstoffen die worden geclassificeerd als monoterpenen. Alfa-terpineen (a-terpineen) komt van nature uit cannabis en andere plantaardige bronnen, waaronder kardemom, marjolein en jeneverbes- en eucalyptusolie. Ook industrieel geproduceerd, is a-terpineen een chemische herschikking van a-pineen. Als bestanddeel van tea tree olie kan a-terpineen antioxiderende voordelen bieden.

PUBLICITE

Meer over terpineen

Terpineen wordt gewaardeerd om zijn kruidige smaak en wordt vaak gebruikt als smaakstof. Terpeen draagt bij aan de warme geur van piment en wordt soms toegevoegd aan industriële vloeistoffen om hun geur aangenamer te maken.

Terpeen in het dagelijks leven

Als je van pittige gerechten zoals curry houdt, ben je terpineen misschien al tegengekomen in de hartige smaak van kardemom. Terwijl in de Indiase keuken vaak kardemom wordt gebruikt, verwerken mediterrane culturen vaak marjolein in hun gerechten. Dus misschien heb je terpine ervaren via dit aromatische kruid, zoals oregano in een Italiaanse tomatensaus. Tot slot heb je misschien een basisolie met tea tree olie, die terpineen bevat, op je huid aangebracht.

Therapeutische eigenschappen van terpineen

Tea tree olie wordt al eeuwenlang gebruikt als schimmelwerend, helend antiseptisch en antibacterieel middel. Alle voordelen van tea tree olie kunnen dus een passieve link hebben met terpineen, dat een natuurlijk bestanddeel is. Volgens recent onderzoek heeft het a-terpineen in tea tree olie een actief voordeel als antioxidant.

Antioxidant

Een 2012 studie gepubliceerd in het tijdschrift Chemical Research in Toxicology onthulde dat a-terpineen sterke antioxiderende eigenschappen heeft als bestanddeel van tea tree olie.

PUBLICITE

De rol van terpineen in cannabis

Sentinel en Warwick #1 zijn twee cannabissoorten die hoge concentraties terpineen bevatten. De sensorische effecten van terpineen op cannabis zijn onduidelijk en er is verder onderzoek nodig om de relatie van de terpeen met de plant te begrijpen.

Conclusie

Onder de minder bestudeerde terpenen valt terpineen op door zijn kruidige aroma en antioxidatieve kracht als bestanddeel van tea tree olie.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed