Connect with us

Cannabisreclame verboden op Twitch, met uitzonderingen voor alcohol

Gepubliceerd

on

Cannabisreclame op Twitch

Het streamingplatform voor videogames Twitch, dat in 2014 werd overgenomen door Amazon, heeft onlangs een update uitgebracht van zijn richtlijnen voor branded content, waaronder een verbod op het sponsoren van cannabisproducten of -merken.

PUBLICITE

De branded content richtlijnen van Twitch leggen uit dat het wordt gedefinieerd als “streamers die producten of diensten tonen op basis van een uitwisseling van waarde, zoals betaald krijgen of goederen of diensten ontvangen”. Dit kan productplaatsingen, steunbetuigingen, kanaalsponsoring, enz. inhouden.

In de categorieën van verboden producten geeft Twitch aan dat het geen diensten toestaat die in strijd zijn met de communityrichtlijnen, zoals riskant gokken, ongeoorloofd delen van privégegevens en “illegale producten en diensten, zoals de verkoop van, reclame voor of handel in drugs, vuurwapens, namaakgoederen of andere illegale producten en diensten”.

Er staat ook dat streamers geen gesponsorde inhoud mogen presenteren, waaronder wapens, artikelen voor volwassenen, tabaksproducten, politieke inhoud en “cannabisgerelateerde producten, waaronder vaping en bezorging”.

In een interview door High Times, legde contentmaker JimTanna, die streamt op Twitch en video’s op YouTube, uit dat de vermelding van het verbod op cannabissponsoring, maar het blijven toestaan van sponsoring van alcoholmerken voor opschudding had gezorgd.

PUBLICITE

“Maar wat raar is, en wat is toegestaan, is dat je nog steeds alcohol mag promoten. Ik begrijp niet wat er aan de hand is. We mogen wel alcohol promoten, maar geen legale cannabis? JimTanna zei. “…Laat de makers van inhoud leven. Laat ons onze wiet roken. Laten we de producten promoten.”

JimTanna voegde eraan toe dat deze nieuwe regels streamers niet verhinderen om vrij te roken op hun streams, maar specifiek gericht zijn op het sponsoren van cannabis-gerelateerde producten.

Eerder voerde Twitch andere veranderingen door om gebruikersnamen met “verwijzingen naar harddrugs, recreatieve drugs en drugsmisbruik” te voorkomen, met uitzondering van “alcohol, tabak en marihuana” in februari 2022. Amazon heeft zelf al stappen ondernomen om zijn drugstestbeleid in september 2021 bij te werken, en heeft ook gelobbyd om de federale legalisatie van cannabis in januari 2022 te steunen.

In de afgelopen jaren hebben andere bedrijven hun cannabisbeleid aangepast. Twitter heeft onlangs zijn beleid verfijnd, inclusief het toestaan van cannabis-gerelateerde reclame, inclusief THC en CBD. Apple verwijderde en verbood vaping-gerelateerde apps uit de Apple Store in november 2019, maar een update in 2021 maakte een einde aan dit verbod dat cannabisbedrijven de toegang tot de Store ontzegde.

PUBLICITE

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed España

Newsweed is het eerste Franse medium voor legaal en wereldwijd cannabisnieuws - © Newsweed