Connect with us

Colorado legaliseert online cannabisverkoop

Gepubliceerd

on

Online verkoop van cannabis in Colorado
Volg ons op Facebook

De gouverneur van Colorado heeft een wetsvoorstel ondertekend dat online verkoop van cannabis toestaat in zijn staat, na meer dan 10 jaar legalisatie.

PUBLICITE

Het wetsvoorstel, dat werd aangenomen en vervolgens in wet werd omgezet, verwijdert het deel van de wet dat de verkoop van cannabis via internet expliciet verbood en voegt regels toe om online handel mogelijk te maken.

Volwassenen van 21 jaar en ouder zullen echter nog steeds hun cannabisproducten fysiek moeten afhalen in de winkel, maar ze zullen hun cannabis online kunnen bekijken en kopen voordat ze naar de winkel gaan.

Het wetsvoorstel dat is ondertekend door de Democratische gouverneur Jared Polis stelt dat winkeliers de naam en leeftijd van de klant moeten verifiëren op het moment van de online aankoop, en dat deze informatie moet overeenkomen met de identificatie die de klant geeft wanneer hij de producten ophaalt.

Daarnaast moet de winkelier kopers voorzien van “digitale versies van alle waarschuwings- of voorlichtingsmaterialen die de cannabiswinkel verplicht is aan te brengen en te verstrekken in de winkel”. Klanten moeten de ontvangst van deze documenten “bevestigen” voordat ze hun aankoop afronden.

PUBLICITE

“Dit wetsvoorstel is, vanuit mijn perspectief, vooral gericht op het verminderen van contant geld in de cannabisindustrie, wat extreem belangrijk is, want als er veel contant geld in een industrie is, kan dit leiden tot een aantal verontrustende resultaten, waaronder diefstal,” zei de Republikeinse Senator Kevin Van Winkle tijdens de plenaire zitting van vorige maand.

“Het stelt hen bloot aan een aanzienlijke hoeveelheid potentiële diefstal en andere dingen.”

Staatswetgevers hopen ook dat het Congres eindelijk de financiële en openbare veiligheidsproblemen oplost die uniek zijn voor de cannabisindustrie door deze sessie de tweepartijdige Secure and Fair Enforcement (SAFE) Banking Act aan te nemen.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed