Connect with us

De ’typische’ cannabisgebruiker? Die is er niet, volgens een Amerikaans rapport

Gepubliceerd

on

Portret van een cannabisgebruiker in de VS
Volg ons op Facebook

Cannabisgebruikers in de VS bestrijken een breed demografisch spectrum, maar bijna allemaal zijn ze op zoek naar een manier om de verbinding te verbreken, volgens een nieuw rapport.

PUBLICITE

In februari 2023 ondervroegen onderzoekers van New Frontier Data meer dan 5.500 mensen over hun cannabisgebruik. De resultaten laten zien dat cannabisgebruikers weliswaar een breed spectrum van achtergronden, economische klassen en politieke standpunten beslaan, maar dat velen werkende mensen zijn en bijna allemaal op zoek zijn naar iets om hen te helpen ontspannen.

Volgens het rapport zei 42% van de volwassen deelnemers dat ze in het verleden cannabis hadden gebruikt en waarschijnlijk weer zouden gebruiken, waarbij 37% zichzelf omschreef als ‘huidige gebruikers’.

Van hen zei 37% het afgelopen jaar meer te zijn gaan gebruiken, waarbij meer dan een derde om de dag cannabis gebruikte. Hoewel meer dan de helft van de respondenten in een staat woont waar cannabis voor volwassenen legaal is, melden de auteurs dat de gebruiksfrequentie niet significant verschilt per markttype.

Demografische gegevens zijn bijna gelijk verdeeld tussen mannen (54%) en vrouwen (46%), maar de meerderheid identificeert zich als blank (63%), gevolgd door Hispanic/Latino (14%) en zwart (14%).

PUBLICITE

Slechts 10% van de respondenten was tussen 18 en 24 jaar oud, terwijl de 25- tot 44-jarigen iets minder dan de helft (47%) uitmaakten. Ongeveer 18% was tussen 45 en 54 jaar, 15% tussen 55 en 64 jaar en 10% ouder dan 65 jaar.

De meeste consumenten waren werkende mensen, de meesten verdienden tussen $25 en $75.000 en 38% had een bachelordiploma of hoger. 38% had kinderen onder de 18 jaar.

Gevraagd naar hun politieke oriëntatie beschreef 36% zichzelf als “liberaal” en 26% als “conservatief”.

Redenen voor cannabisgebruik

De grens tussen medisch en recreatief gebruik is vaag. De meeste ondervraagden zeiden dat ze cannabis gebruikten om een “specifiek doel” te bereiken, waarbij 83% zei dat ze het gebruikten om te ontspannen, inclusief om tot rust te komen, angst te bestrijden en te slapen.

PUBLICITE

Terwijl de meeste ondervraagden zeiden dat ze cannabis ‘recreatief’ gebruikten, zei meer dan de helft dat hun gebruik zowel medicinaal als recreatief was, met chronische pijn als meest voorkomende indicatie, op de voet gevolgd door angst, depressie en slapeloosheid.

Driekwart van de zelfgerapporteerde ‘medicinale gebruikers’ behandelde een specifieke ziekte die door een arts was gediagnosticeerd. Bijna iedereen (94%) meldde dat hun toestand was verbeterd sinds ze cannabis gebruikten.

Een aanzienlijk deel van de niet-gebruikers zei ook dat ze bereid zouden zijn om cannabis te proberen als ze ziek zouden worden met een aandoening die verlicht zou kunnen worden door cannabis.

Hoe gebruiken mensen cannabis?

Joints zijn de meest gebruikte consumptiemethode, gevolgd door edibles.

Zelfs in staten waar cannabis voor volwassenen legaal is, is de toegang tot een breed scala aan producten beperkt. Minder dan de helft van de consumenten had toegang tot andere producten dan bloemen, pre-rolls en edibles.

THC-potentie en producteffect zijn de kenmerken die consumenten het meest relevant vinden bij het kiezen van een product.

Van de bloemenconsumenten zei 77% dat variëteit belangrijk was en 47% hechtte belang aan minder belangrijke cannabinoïde- en terpeenprofielen.

Waar halen consumenten hun cannabis vandaan?

Terwijl iets minder dan de helft van de ondervraagden (43%) hun cannabis koopt bij een apotheek, krijgen velen het nog steeds van vrienden of familie, 15% laat het bezorgen en 10% haalt het bij een dealer.

Slechts 2% van de ondervraagden zegt thuis zijn eigen cannabis te kweken.

Cannabisconsumenten hebben meer opties nodig

Hoewel het rapport een sterke positie en potentiële groei voor de cannabisindustrie aangeeft, zeggen de auteurs van het rapport dat producenten en regelgevers meer moeten doen om aan de behoeften van de consument te voldoen.

“De demografie van cannabisgebruikers is divers, met gebruikers verspreid over leeftijdsgroepen, geslachten, economische klassen en politieke overtuigingen,” stateert het rapport.

“De meerderheid van de cannabisconsumenten gebruikt het product voor zowel medische als recreatieve doeleinden. Dit onderstreept de noodzaak om producten te ontwikkelen die gericht zijn op specifieke effecten, zoals meer energie of verlichting van pijn, en om te begrijpen dat een consument verschillende effecten kan zoeken in verschillende contexten.”

De auteurs voegden hieraan toe: “Toegang tot andere vormen van cannabis dan bloemen en edibles blijft voor veel consumenten beperkt, zelfs in staten waar het gebruik is beperkt tot volwassenen. Regelgevers moeten er daarom voor zorgen dat er een grotere variëteit aan cannabisproducten beschikbaar komt voor consumenten, en bestaande exploitanten die zich voornamelijk hebben gericht op bloem en edibles moeten hun productaanbod uitbreiden om nieuwe consumenten te bereiken, terwijl ze bestaande consumenten extra productopties bieden.”

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed