Connect with us

De Duitse vereniging van Cannabis Social Clubs presenteert een alternatieve cannabiswet

Gepubliceerd

on

Cannabis Club en legalisering van cannabis in Duitsland

De Duitse vereniging van Cannabis Social Clubs (CSCD), opgericht in oktober, verwelkomt weliswaar de intentie van de regering om cannabis te legaliseren, maar verwerpt het wetsvoorstel dat door de regering is goedgekeurd, omdat het te streng en onnodig complex is.

PUBLICITE

Kritiek op het wetsvoorstel en oproepen tot realistische aanpassingen

De CSCD spreekt zich uit tegen het huidige wetsontwerp, dat zij grondwettelijk te streng en onnodig ingewikkeld vindt. Volgens de vereniging geeft het ontwerp een vertekend beeld van cannabisgebruikers door hen voor te stellen als potentiële risicofactoren en hen een neiging tot illegaal gedrag toe te schrijven.

PUBLICITE

De vereniging vindt dat er dringend verandering moet komen in de al lang bestaande verkeerde voorstelling van cannabisgebruikers .

Als democratisch gekozen vertegenwoordigers van belanghebbenden presenteerde de CSCD eerder deze week de “AltCanG” – een alternatief wetsvoorstel voor het gecontroleerde gebruik van cannabis en amendementen op andere regelgeving. Dit voorstel is bedoeld om de tekortkomingen van het wetsvoorstel van de regering te vermijden en de uitvoering ervan eenvoudiger en begrijpelijker te maken voor burgers.

Een alomvattende benadering van persoonlijke verantwoordelijkheid en gezondheidspreventie

Het AltCanG-voorstel, dat in zijn geheel te vinden is op hun site, zou volwassenen in staat stellen verantwoord en onafhankelijk cannabis te gebruiken.

Hun wetsvoorstel staat privéteelt, niet-commerciële gemeenschapsteelt en de gecontroleerde overdracht van recreatieve cannabis aan volwassenen binnen verenigingen toe. Deze bepalingen zijn gemodelleerd naar de bepalingen die gelden voor tabaksteelt, die gevaarlijker is voor de gezondheid.

PUBLICITE

Het voorstel stimuleert ook de vermindering van bureaucratie bij het beheer van industriële hennep en vergemakkelijkt het economisch gebruik ervan. Tegelijkertijd blijft het commerciële gebruik van cannabis voor niet-medische doeleinden beperkt om de effecten van vergiftiging te voorkomen. Gezondheidsrisico’s zouden worden verminderd door informatie, advies en preventie, terwijl cannabisgerelateerde educatie en preventie specifiek worden versterkt.

Zal hun voorstel effect hebben? Eerder vorige week gaven de Duitse coalitiepartijen aan dat ze de door de regering goedgekeurde cannabiswet verder wilden wijzigen en uitbreiden door onder andere edibles toe te voegen, consumptie binnen clubs toe te staan en de straffen voor bezit te verlagen.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed