Connect with us

De eerste Cannabis Cup in Saint Vincent en de Grenadines viert traditie en destigmatisering

Gepubliceerd

on

Cannabis Beker bij SVG
Volg ons op Facebook

In een poging om traditionele landbouwpraktijken te vieren en cannabis te destigmatiseren, organiseren de Alternative Holistic & Organic Co-operative Society (AHOCS) en CannaSVG, een bedrijf dat medicinale cannabis kweekt, de eerste Cannabis Cup in St Vincent en de Grenadines (SVG). Het evenement, dat gepland staat voor 10 december bij Pier 1, is niet alleen een wedstrijd, maar ook een stap in de richting van erkenning van de rol van traditionele boeren in de opkomende cannabisindustrie.

PUBLICITE

Het eiland legaliseerde medicinale cannabis in 2018, in een gewone stap van Caribische landen om op zijn minst medicinale cannabis te legaliseren.

Het lokale belang van destigmatisering

AHOCS-lid Josiah Cuffy benadrukt het belang van destigmatisering van cannabis in de samenleving. In een interview met Searchlight zegt hij: “Het idee van de Cannabis Cup is om een cannabisvrijheidsdag te houden, omdat we echt proberen om het te destigmatiseren. We hebben hier nu ook medicinale cannabis, dus het is alleen maar goed dat destigmatisering daar hand in hand mee gaat.”

De SVG Cannabis Cup wordt niet alleen een competitie van de beste lokale cannabisproducten, maar ook een viering van de verschillende culturele facetten van cannabis. AHOCS wil graag traditionele kwekers en lokale kunstenaars bij het evenement betrekken.

Cuffy benadrukt het belang van deze betrokkenheid: “We willen echt dat traditionele kwekers betrokken worden bij medicinale cannabis in het land, voor het land zelf, omdat dat de enige manier is waarop we het kunnen destigmatiseren”. Deze inclusieve aanpak wil de kloof overbruggen tussen traditionele praktijken en het veranderende cannabislandschap.

PUBLICITE

De organisatie zal ook een stand hebben op het evenement, met literatuur over de plant en verschillende producten afgeleid van cannabis en andere planten die gezondheidsvoordelen hebben, en met het promoten van geïnformeerde en verantwoorde cannabisconsumptie.

De competitie omvat categorieën zoals Indica, Sativa en hybride bloemen, maar ook hash. Er worden prijzen uitgereikt voor de beste bloem (uiterlijk), het beste aroma (geur), de beste smaak (zachtheid van branden) en de beste high (intensiteit).

Conley Rose, voorzitter van AHOCS, benadrukt het bredere doel van de organisatie om de cannabismarkt uit te breiden. Door te pleiten voor de verkoop van medicinale cannabis op verschillende locaties, ziet AHOCS een toekomst voor zich waarin medicinale cannabisproducten toegankelijk zijn voor een breder publiek in St Vincent en de Grenadines.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed