Connect with us

Duitsland organiseerde het 2e internationale forum voor duurzame cannabisregulering

Gepubliceerd

on

Duurzame regulering van cannabis
Volg ons op Facebook

Het tweede “International Forum for Sustainable Cannabis Regulation” (IFSCR) werd gisteren 21 november gehouden op kasteel Lübbenau in Brandenburg, Duitsland. Delegaties uit landen als Canada, Colombia, Malta, Mexico, Nederland, Zwitserland, Tsjechië en de Verenigde Staten namen deel en presenteerden de laatste ontwikkelingen in hun respectieve nationale cannabisbeleid.

PUBLICITE

Van deze landen hebben Canada en Malta de legalisatie van cannabis al goedgekeurd. In Mexico, zijn wetgevers al enkele jaren bezig om een einde te maken aan het verbod, nadat het Hooggerechtshof van het land het beleid ongrondwettelijk had verklaard. Een wetsvoorstel om cannabis te legaliseren vordert ook in Colombia. De Tsjechische Republiek heeft besloten het voorbeeld van Duitsland te volgen en cannabis te legaliseren, terwijl Zwitserland experimenteert met legalisatie in verschillende steden.

De focus lag op wereldwijde cannabisbeleidsvoorwaarden en nieuwe initiatieven voor de bescherming van mensenrechten, alternatieven voor drugsteelt en gezondheidsbescherming.

Duitsland heroverweegt zijn cannabisbeleid

Burkhard Blienert, de Duitse regeringsvertegenwoordiger voor verslavings- en drugskwesties, was de beschermheer van het forum.

Hij is ook verantwoordelijk voor het legalisering van cannabis in Duitsland project en sprak over de vooruitgang van het land: “De oude antwoorden in het cannabisbeleid volstaan niet langer. Net als in veel andere landen gebruiken steeds meer mensen in Duitsland cannabis ondanks verboden, en dit illegale product heeft ernstige gezondheidsproblemen veroorzaakt voor een groeiend aantal mensen. In plaats van ineffectieve verboden vertrouwt Duitsland in de toekomst op consequente regulering, preventie en de bescherming van jongeren en de gezondheid.”

Hij benadrukte ook het belang van internationale uitwisselingen: “Net als wij slaan veel andere landen nieuwe wegen in op het gebied van cannabisbeleid. Het is belangrijk dat we van elkaar leren en openlijk bespreken wat werkt en welke moeilijkheden we tegenkomen. Daarnaast moeten we op internationaal niveau streven naar eerlijke, duurzame en gezondheidsgerichte voorwaarden en nauw samenwerken. Uiteindelijk is alles met elkaar verbonden: wat er gebeurt in ons drugsbeleid heeft invloed op de situatie in de landen waar cannabis wordt gekweekt en getransporteerd, en vice versa.”

PUBLICITE

Cannabisregulering in het hart van de Europese Unie

Voorafgaand aan het hoofdforum, geleid door de vertegenwoordiger voor verslavings- en drugskwesties, ontmoetten vertegenwoordigers van verschillende EU-landen die al stappen hebben ondernomen om cannabis te reguleren.

Onmiddellijk daarna vindt het achtste Brandenburgse forum over drugsbeleid en -ontwikkeling plaats, waaraan meer dan 20 regeringen deelnemen. De IFSCR en het Brandenburg Forum worden gezamenlijk georganiseerd met steun van het Federale Ministerie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling.

De regeringen van Noorwegen en Nederland en vooraanstaande niet-gouvernementele organisaties steunen ook het Brandenburg Forum, een internationaal gerenommeerd evenement.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed