Connect with us

De legalisatie van cannabis in Canada is niet bevorderlijk geweest voor onderzoek

Gepubliceerd

on

Legalisering van cannabis in Canada

Volgens de krant van Toronto The Globe and Mail, zei de voormalige minister van Volksgezondheid van Canada dat het gebrek aan onderzoek na de legalisatie van recreatieve cannabis in 2018 een “grote teleurstelling” was.

PUBLICITE

“De grote teleurstelling van het legalisatieproject is dat regeringen en onderzoekers na de legalisatie niet de stap hebben gezet die we hadden gehoopt om veel van dit onderzoek te doen,” zei Anne McLellan, die deel uitmaakte van de werkgroep die de basis moest leggen voor legalisatie.

“Er is veel dat we niet weten en zullen moeten weten.”

Ze voegde eraan toe dat ze hoopte dat de regering spelers uit de privésector zou aanmoedigen om onderzoek te doen naar de effecten van cannabisgebruik, dat tijdens het verbod grotendeels beperkt was.

Volgens de voormalige voorzitter van de taakgroep die de basis legde voor de legalisering van recreatieve cannabis in het land, kan de federale regering van Canada juridische gevolgen ondervinden als ze geen onderzoek faciliteert naar de mogelijke gezondheidsproblemen waarmee cannabisrokers worden geconfronteerd.

PUBLICITE

Het laatste onderzoek naar de verkoop en het gebruik van cannabis, gepubliceerd door Health Canada in 2013, zou volgens McLellan “mogelijk” kunnen leiden tot een collectieve rechtszaak.

Desondanks wees ze erop dat zo’n rechtszaak nog enkele jaren op zich kan laten wachten, dus de regering heeft nog genoeg tijd om de situatie recht te zetten.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed