Connect with us

De campagne om cannabis te legaliseren wordt hervat in Colombia

Gepubliceerd

on

Campagne voor de legalisatie van cannabis in Colombia

Een maand nadat de legalisering van cannabis werd geblokkeerd in de Senaat in de laatste fase van een wetgevingsproces van acht fasen, hebben Colombiaanse wetgevers opnieuw een wetsvoorstel ingediend om cannabis in het hele land te legaliseren voor de volgende wetgevende sessie.

PUBLICITE

PUBLICITE

De wetgeving werd vorig jaar al door de Senaat en het Parlement goedgekeurde, als onderdeel van het tweejarige proces dat grondwetswijzigingen moeten volgen. Het werd vervolgens aangenomen door de Kamer van Afgevaardigden in mei en werd vorige maand behandeld door een Senaatscommissie. Hoewel het een meerderheid van stemmen kreeg in de Senaat, haalde het niet de drempel van 54 stemmen die nodig is voor aanname.

Juan Carlos Losada, die samen met senator María José Pizarro aan de wieg stond van het project, vertelde onlangs aan CNN dat hij de regering van president Gustavo Petro bekritiseerde omdat ze niet meer deed om het wetsvoorstel te verdedigen, maar dat “we er op terug zullen komen”.

“We hebben een cruciale maand voor de boeg om te begrijpen op wie we kunnen rekenen en wie ons kan helpen ons doel te bereiken”, zei hij.

In een bericht dat hij vorige week op Twitter plaatste, voegde hij eraan toe dat voorstanders van de hervorming “de strijd voortzetten om de verandering van het mislukte prohibitionistische beleid tegen drugs naar een beleid geleid door de richtlijnen van de volksgezondheid, preventie van consumptie en het waarborgen van zorg voor consumenten te bevorderen”.

PUBLICITE

Losada noch Pizarro noemden substantiële veranderingen in het wetsvoorstel ten opzichte van de laatste versie.

“Colombia was het epicentrum van de mislukking van de prohibitionistische strijd tegen drugs”, zei hij. “Wij hebben de legitimiteit om een nieuwe aanpak te promoten waarbij het de staat en zijn instellingen zijn die de markt reguleren en niet de illegaliteit en de maffia’s.”

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed España

Newsweed is het eerste Franse medium voor legaal en wereldwijd cannabisnieuws - © Newsweed