Connect with us

De regering zal niet voorstellen om medicinale cannabis in Frankrijk te legaliseren in 2024

Gepubliceerd

on

Geen medicinale cannabis voor Frankrijk

Volgens onze informatie zal de legalisering van medicinale cannabis tegen 2024 niet worden gesteund door de regering Macron. De toekomstige wet voor de financiering van de sociale zekerheid (PLFSS) zal geen begrotingslijn bevatten voor het wijdverspreide gebruik van medicinale cannabis, waarvan de verstrekking momenteel beperkt is tot ongeveer 2.000 deelnemers aan het experiment met therapeutische cannabis.

PUBLICITE

Gevraagd naar de redenen voor deze weglating, heeft het Directoraat-Generaal Gezondheid nog niet geantwoord.

We wachten ook op de reactie van de verschillende patiëntenverenigingen en invloedrijke groepen die betrokken zijn bij medicinale cannabis in Frankrijk. We zullen ze toevoegen zodra we ze ontvangen.

Franck Milone, oprichter van medische cannabisproducent LaFleur, kon ons wel antwoorden en vertrouwde ons toe dat ze “zich de afgelopen maanden samen met de autoriteiten hebben gemobiliseerd om deel te nemen aan de verschillende werkgroepen voor de integratie van medicinale cannabis in het gemene recht. De wetgeving is klaar en patiënten en gezondheidswerkers wachten op een duidelijk kader dat veilige toegang tot medicinale cannabis mogelijk maakt. De situatie voor patiënten is kritiek en velen zijn het afgelopen jaar al getroffen door producttekorten. De overheid moet zich meer bezighouden met deze volksgezondheidskwestie! Frankrijk mag geen deelmarkt zijn.”

Wat is de toekomst voor experimenten met medicinale cannabis?
Het experiment moet worden uitgebreid om de huidige patiënten te blijven ondersteunen en hen te voorzien van de medicijnen die ze nodig hebben. Het is echter mogelijk dat het niet meer zieke mensen kan opnemen.

PUBLICITE

Welke kans is er nog voor medicinale cannabis in Frankrijk?
Het opnemen van de veralgemening van medicinale cannabis in de PLFSS 2024 was de koninklijke weg om uit de experimentele fase te komen en te leiden tot verstrekking voor patiënten die lijden aan ten minste een van de 5 in aanmerking komende pathologieën (epilepsie, oncologie, neuropathische pijn, palliatieve zorg en pijnlijke spasticiteit).

De legalisatie van medicinale cannabis kan nog steeds worden voorgesteld via een amendement tijdens de debatten over de PLFSS.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed