Connect with us

De Thaise regering wil de Cannabiswet herschrijven om alleen de medische verkoop toe te staan

Gepubliceerd

on

Cannabisapotheek in Thailand

De nieuwe premier van Thailand, Srettha Thavisin, heeft gezegd dat zijn regering “het cannabisbeleid van het land zal rectificeren en het gebruik ervan binnen zes maanden zal beperken tot medische doeleinden.

PUBLICITE

In een interview met Bloomberg zei Thavisin, die in augustus werd gekozen, dat het nodig was om “de wet te herschrijven” om de wijdverspreide verkoop van recreatieve cannabis te stoppen.

“Het drugsprobleem is de laatste tijd groter geworden,” zei hij in het interview.

Thailand ging van het hebben van een van de strengste drugswetgevingen ter wereld naar het decriminaliseren van cannabis vorig jaar, na het verwijderen van de plant van de narcoticalijst. In korte tijd zouden er in het land meer dan 6.000 dispensaria met een vergunning zijn geopend.

De regering Srettha, die een coalitie van 11 partijen in het land leidt, heeft beloofd om drugs uit de Thaise samenleving te bannen. Eerder deze week was de premier aanwezig bij een evenement waar hij een reeks in beslag genomen verdovende middelen presenteerde en beloofde de dreiging binnen een jaar “resoluut te verminderen”.

PUBLICITE

“Het drugsprobleem heeft zich de laatste tijd verspreid, vooral in de noordoostelijke en noordelijke regio’s van Thailand,” zei Srettha. “Daar kunnen we niet nog een probleem bij gebruiken.”

De toeristenindustrie verwelkomde het besluit. Een woordvoerder benadrukte dat de ongereguleerde cannabishandel het toerisme het afgelopen jaar meer kwaad dan goed had gedaan.

“Je vindt nu gemakkelijk elke 200 tot 300 meter een cannabiswinkel in de straten van Pattaya, en 90% daarvan is niet voor medische doeleinden,” vertelde Thanet Supornsahasrungsi, uitvoerend directeur van de Sunshine Hotels and Resorts groep in Pattaya, aan de Bangkok Post.

Cannabis werd door de vorige coalitieregering gedecriminaliseerd om de lokale boeren in staat te stellen te profiteren van de potentiële inkomsten uit cannabis als een hoogwaardig gewas, en om het onderzoek naar medisch gebruik te bevorderen. Door het gebrek aan bijkomende regelgeving kon de verkoop van cannabis aan het publiek echter floreren, terwijl de boeren klaagden dat het merendeel van de verkochte cannabis illegaal wordt geïmporteerd.

PUBLICITE

Ondanks de harde woorden van de nieuwe premier blijft de jonge Thaise cannabisindustrie ongeschonden. Poonwarit Wangpatravanich, voorzitter van de Phuket Cannabis Association, lijkt een vorm van wettelijke controle toe te juichen. “Cannabis is een blijvertje, maar de status ervan is nog niet duidelijk.”

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed