Connect with us

De Thaise regering stelt haar “medische” regelgeving uit

Gepubliceerd

on

Thailand stelt cannabisregulering uit
Volg ons op Facebook

Thailand, altijd geprezen als een pionier in de decriminalisering van cannabis in Azië, bevindt zich nu op een kruispunt nu de regering beraadslaagt over een wetsvoorstel om cannabisgebruik te reguleren.

PUBLICITE

De verschuiving van decriminalisering naar louter medische regulering brengt de volledige complexiteit van het drugsbeleid en de houding van de maatschappij tegenover cannabis aan het licht.

Evolutie van de wetgeving: van decriminalisering naar regulering

Onlangs stelde de Thaise regering de goedkeuring uit van een wetsvoorstel om het recreatieve gebruik van cannabis te beperken. Minister van Volksgezondheid Cholnan Srikaew gaf aan dat er meer informatie nodig was van verschillende belanghebbenden voordat er verder werd gegaan met de wetgeving. Er gaan steeds meer stemmen op voor strengere controles op cannabis, terwijl de industrie die sinds 2022 is ontstaan behouden moet blijven.

De houding van Thailand ten opzichte van cannabis heeft de afgelopen jaren een opmerkelijke ontwikkeling doorgemaakt. Aanvankelijk werd het land geprezen om de extreem snelle uitrol van zijn medicinale cannabisindustrie, waarna het in 2022 begon met het decriminaliseren van cannabis. De regering wordt nu geconfronteerd met het vooruitzicht van het beperken van recreatief gebruik, dat zich grotendeels heeft ontwikkeld tussen de zeer losse mazen in het net van de huidige regelgeving.

Het wetsvoorstel wil het gebruik van cannabis beperken tot medische en gezondheidsgerelateerde doeleinden, wat een mogelijke verschuiving betekent van de laissez-faire benadering uit het verleden.

PUBLICITE

Het voorstel om recreatief gebruik van cannabis te verbieden gaat verder dan sociale en gezondheidsoverwegingen en zou ingrijpende economische gevolgen hebben. De bloeiende Thaise cannabisindustrie, ondersteund door decriminalisering, gaat een onzekere toekomst tegemoet. Ondernemers, winkeliers en kleinschalige producenten die zich op de cannabismarkt hebben begeven, worden nu geconfronteerd met wettelijke maatregelen en hindernissen in de regelgeving, die de vooruitgang van de afgelopen jaren teniet dreigen te doen.

Dissenting voices and legal battles ahead

Te midden van de onzekerheid gaan er stemmen op binnen de Thaise cannabis cannabis gemeenschap, die het voorgestelde verbod en de strafmaatregelen hekelen. Ondernemers zoals Soranut “Beer” Masayavanich betreuren de mogelijke terugdraaiing van de decriminalisering en voorspellen een heropleving van illegale cannabismarkten.

Juridische experts waarschuwen ook voor een stortvloed aan rechtszaken tegen de excessen van de overheid op het gebied van regelgeving.

“Iedereen raadpleegt zijn advocaten,” zegt Soranut Masayavanich.

PUBLICITE

De complexe dans tussen regelgevende kaders en de houding van de maatschappij en buurlanden tegenover drugsgebruik drugs is nog niet voorbij!

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed