Connect with us

ANSM verzekert dat cannabisbehandelingen beschikbaar zullen zijn tegen 2025

Gepubliceerd

on

Cannabismedicijnen in Frankrijk

Gelanceerd in 2021, heeft de medische cannabistest in Frankrijk zijn deelnamedoel bereikt met 3.035 patiënten die nu deelnemen aan het programma, waaronder 1.842 die verder worden gecontroleerd en behandeld.

PUBLICITE

Volgens een voortgangsrapport dat is gepubliceerd om de details van het laatste jaar van het onderzoek te verduidelijken, is de doeltreffendheid van medicinale cannabis bevestigd bij de verschillende indicaties die door het onderzoek worden gedekt, waarbij de werkzaamheid voor de meeste patiënten meerdere maanden aanhoudt.

Toekomstig regelgevend kader voor geneesmiddelen op basis van cannabis

De route naar wijdverspreid gebruik van medicinale cannabis in Frankrijk omvat een regelgevend kader onder toezicht van de Agence nationale de sécurité du médicament (ANSM). Het agentschap stelt dat het experiment zal eindigen op 26 maart 2024 en dat er dan een overgangsperiode zal aanbreken, totdat er door het ANSM toegelaten geneesmiddelen op basis van cannabis beschikbaar zijn.

Tot die datum “blijven de voorwaarden van de proef dezelfde en blijven de geneesmiddelen die tijdens deze overgangsperiode mogen worden voorgeschreven die van de proef, met inbegrip van bloeiende toppen voor verdamping”, aldus de tijdelijke wetenschappelijke commissie (TSC).

In de ANSM staat dat van cannabis afgeleide geneesmiddelen vóór 31 december 2024 een vergunning moeten hebben om te mogen worden voorgeschreven voor medische doeleinden. De recentewet financiering sociale zekerheid voor 2024 legde de basis voor de toelating en toegankelijkheid van geneesmiddelen op basis van cannabis door hun status en voorschrijfvoorwaarden te definiëren.

PUBLICITE

In het laatste jaar van het experiment zullen de huidige patiënten hun behandeling voortzetten in het kader van een vervolgprogramma, terwijl nieuwe registraties na 26 maart 2024 zullen worden stopgezet. Daarnaast zullen geneesmiddelen in de vorm van bloemen voor inhalatie de komende weken geleidelijk worden afgeschaft, waardoor voorschrijvers hun patiënten moeten overschakelen op alternatieve vormen zoals olie of tabletten.

Zoals door ons aangekondigd, kunnen gedroogde cannabisbloemen vanaf 31 december 2024 niet langer worden voorgeschreven of verstrekt aan patiënten. Ondanks het feit dat cannabis is opgenomen in de therapeutische cannabisproef en 50-70% uitmaakt van de cannabismedicijnen die op buitenlandse medische markten worden voorgeschreven, heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken volgens onze informatie een veto uitgesproken tegen het beschikbaar stellen van cannabisbloemen aan zieke mensen. Toen Frédéric Valletoux, de gedelegeerde minister van Volksgezondheid en Preventie, hierover werd ondervraagd, gaf hij geen antwoord.

De ANSM vraagt daarom dat er geen verdere behandeling met bloeiende toppen wordt gestart tijdens de overgangsperiode, “behalve voor patiënten bij wie het gebruik slechts van korte duur zal zijn, zoals bijvoorbeeld in bepaalde palliatieve situaties”, en dat de behandeling wordt afgebouwd voor bestaande patiënten.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed España

Newsweed is het eerste Franse medium voor legaal en wereldwijd cannabisnieuws - © Newsweed