Connect with us

Een Nepalese provincie wil cannabis legaliseren om de welvaart op het platteland te stimuleren

Gepubliceerd

on

Legalisering van cannabis in Nepal
Volg ons op Facebook

De minister-president van de Nepalese provincie Gandaki, Surendra Pandey, heeft aangekondigd dat hij van plan is cannabis en alcohol voor huishoudelijk gebruik te legaliseren. Tijdens zijn toespraak op het derde Jaimini Festival in Kushmisera, gemeente Jaimini, benadrukte opperminister Pandey de aanstaande goedkeuring van een wetsvoorstel om deze stoffen tijdens de komende winterzitting te legaliseren.

PUBLICITE

Hij rechtvaardigde zijn stap door te verwijzen naar de landbouwproblemen die apen veroorzaken: “Tegenwoordig veroorzaken apen veel problemen voor de landbouw, maar er is ontdekt dat de teelt van cannabis niet door apen wordt vernietigd en dat het als medicijn kan worden gebruikt.”

Hij erkende de vrees voor mogelijk misbruik en verzekerde dat er regels zouden worden opgesteld om ervoor te zorgen dat cannabis alleen wordt gebruikt als grondstof in de geneeskunde en de industrie.

De minister-president lichtte de laatste hand aan de wetgeving met betrekking tot het markeren en legaliseren van alcohol voor huishoudelijk gebruik. Hij wees erop dat alcohol voor huishoudelijk gebruik, die vaak clandestien wordt geproduceerd en geconsumeerd, een bron van inkomsten is voor vrouwen in deze regio’s.

“We bereiden ons voor om deze kwestie tijdens deze zitting van de provinciale vergadering af te ronden en verder te gaan. We geloven dat het oplossen van dit probleem de economische sector van onze provincie duurzaam zal maken”, voegde hij eraan toe.

PUBLICITE

Om mogelijke negatieve effecten te verzachten, zei Pandey dat de wettelijke kaders zouden worden versterkt om misbruik te voorkomen na de legalisering van cannabis en alcohol voor huishoudelijk gebruik. Hij uitte zijn onwil om het levensonderhoud van vrouwen in dorpen te verstoren en verzekerde dat de voorgestelde tekst een evenwicht zou vinden tussen economische ontwikkeling en verantwoord gebruik.

De heer Pandey benadrukte ook de inzet van de provinciale overheid om werkgelegenheid te creëren in dorpen door de exploitatie van lokale verwerkende industrieën, deels om de migratie van het platteland naar de stad aan te pakken.

“We zijn bezorgd over hoe we een werkgelegenheidsvriendelijke omgeving kunnen creëren door lokale productie- en landbouwindustrieën in dorpen te vestigen; als dit niet mogelijk is, is er geen manier om de migratie uit dorpen te stoppen,” benadrukte hij.

Het standpunt van de premier over de legalisering van cannabis en alcohol voor huishoudelijk gebruik weerspiegelt een bredere strategie om economische duurzaamheid te bevorderen door de veelzijdige uitdagingen te erkennen waarmee plattelandsgemeenschappen worden geconfronteerd. Nu de Gandaki-provincie zich opmaakt voor de wintersessie, kan de voorgestelde wetgeving een verschuiving in het economisch beleid in gang zetten die gericht is op een evenwicht tussen traditie, levensonderhoud en verantwoorde ontwikkeling.

PUBLICITE

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed