Connect with us

Akkoord bereikt in Duitsland over de legalisering van cannabis, stemming gepland voor eind februari

Gepubliceerd

on

Stemming voor legalisering cannabis in Duitsland

In Duitsland hebben de leiders van de Sociaal-Democratische Partij (SPD), de Vrije Democratische Partij (FDP) en de Groenen aangekondigd dat ze een definitief akkoord hebben bereikt over het wetsvoorstel om cannabis te legaliseren.

PUBLICITE

De resolutie komt na lange discussies en herzieningen die de weg vrijmaakten voor een cruciale stemming over de tekst in de laatste week van februari, met inwerkingtreding gepland voor april.

De voorgestelde verordening wordt geprezen als een mijlpaal in het moderne drugsbeleid, met de nadruk op preventie, het verbeteren van de gezondheid en het beschermen van kinderen en jongeren.

De toekomstige legalisering van cannabis in Duitsland

Het legaliseringsinitiatief, vorig jaar gelanceerd door Federaal Minister van Gezondheid Karl Lauterbach, heeft aanzienlijke aanpassingen ondergaan om tegemoet te komen aan de zorgen van de verschillende politieke partijen, met name die van de SPD: versoepeling van de beperkingen, verhoging van de limieten voor thuisbezit of afschaffing van gevangenisstraffen voor bezit van iets meer dan de toegestane limiet.

De heer Lauterbach heeft consequent de dringende noodzaak benadrukt om de zwarte markt te bestrijden, cannabis te decriminaliseren en de bescherming van minderjarigen te versterken, en beschrijft dit initiatief als een “nieuwe start” voor het drugsbeleid in Duitsland.

PUBLICITE

De voorgestelde wetgeving voorzag al in een studie naar jeugdgerelateerde trends na de legalisering, met een verslag dat vier jaar na de inwerkingtreding van de wet moest worden ingediend. De recente overeenkomst gaat verder door een beoordeling te eisen van de impact van de hervorming op de illegale markt.

Kristine Lütke, van de Vrije Democratische Partij, zei: “We maken de weg vrij voor een totaal andere benadering van cannabis en erkenning van de realiteit van het leven”.

De wetgevers hebben de uitvoering van de hervorming strategisch gespreid. Bezit en thuisteelt moeten in april legaal worden voor volwassenen, gevolgd door de opening van cannabisclubs die vanaf juli cannabis mogen uitdelen aan hun leden.

Een tweede, aanvullende fase wordt momenteel opgesteld en moet proefprogramma’s voor de gecontroleerde verkoop van cannabis in Duitse steden mogelijk maken. Dit deel zal worden onthuld zodra het ter onderzoek is voorgelegd aan de Europese Commissie.

PUBLICITE

De laatste lezing van het wetsvoorstel in de Bondsdag zal een belangrijke stap zijn op weg naar de Bundesrat, waar de vertegenwoordigers van de Duitse deelstaten zullen stemmen. Er moet worden opgemerkt dat pogingen om de voorgestelde hervorming te blokkeren door leden van de Bundesrat in september mislukten.

De Duitse goedkeuring van de volledige legalisatie van cannabis markeert een paradigmaverschuiving in het drugbeleid, met een meer genuanceerde, preventieve en gezondheidsgerichte aanpak die een mijlpaal kan betekenen in Europa.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed España

Newsweed is het eerste Franse medium voor legaal en wereldwijd cannabisnieuws - © Newsweed