Connect with us

Akkoord bereikt in Duitsland over de legalisering van cannabis, stemming gepland voor eind februari

Gepubliceerd

on

Stemming voor legalisering cannabis in Duitsland
Volg ons op Facebook

In Duitsland hebben de leiders van de Sociaal-Democratische Partij (SPD), de Vrije Democratische Partij (FDP) en de Groenen aangekondigd dat ze een definitief akkoord hebben bereikt over het wetsvoorstel om cannabis in Duitsland te legaliseren.

PUBLICITE

De resolutie komt na lange discussies en herzieningen die de weg vrijmaakten voor een cruciale stemming over de tekst in de laatste week van februari, met inwerkingtreding gepland voor april.

De voorgestelde verordeningen worden geprezen als een mijlpaal in het moderne drugsbeleid, met de nadruk op preventie, het verbeteren van de gezondheid en het beschermen van kinderen en jongeren.

De toekomstige legalisatie van cannabis in Duitsland

Het legaliseringsinitiatief, vorig jaar gelanceerd door minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach, heeft aanzienlijke aanpassingen ondergaan om tegemoet te komen aan de zorgen van de verschillende politieke partijen, met name die van de SPD: versoepeling van de beperkingen, verhoging van de limieten voor thuisbezit of afschaffing van gevangenisstraffen voor bezit van iets meer dan de toegestane limiet.

De heer Lauterbach heeft consequent de urgentie benadrukt van het bestrijden van de zwarte markt, het decriminaliseren van cannabis en het versterken van de bescherming van minderjarigen, en noemde het initiatief een “nieuw begin” voor het drugbeleid in Duitsland.

PUBLICITE

De voorgestelde wetgeving voorzag al in een studie naar jeugdgerelateerde trends na de legalisatie, met een rapport dat vier jaar na de inwerkingtreding van de wet moest worden ingediend. De recente overeenkomst gaat verder door een evaluatie te eisen van de impact van de hervorming op de illegale markt.

Kristine Lütke, van de Vrije Democratische Partij, zei: “We maken de weg vrij voor een totaal andere benadering van cannabis en erkenning van de realiteit van het leven”.

De wetgevers hebben ook de uitvoering van de hervorming gespreid. Het bezit en de thuisteelt van cannabis wordt naar verwachting legaal voor volwassenen in april, gevolgd door de opening van Cannabisclubs die vanaf juli cannabis mogen uitdelen aan hun leden.

Een aanvullende tweede fase is in ontwikkeling en moet proefprogramma’s mogelijk maken voor de gecontroleerde verkoop van cannabis in Duitsland in steden door het hele land. Dit deel zal naar verwachting worden onthuld nadat het ter beoordeling is voorgelegd aan de Europese Commissie.

PUBLICITE

De laatste lezing van het wetsvoorstel in de Bondsdag is een belangrijke stap in de aanloop naar de Bundesrat, waar de vertegenwoordigers van de Duitse deelstaten zullen stemmen. Pogingen om de voorgestelde hervorming te blokkeren door leden van de Bundesrat in september mislukten.

De Duitse goedkeuring van de volledige legalisatie van cannabis markeert een paradigmaverschuiving in het drugbeleid, met een meer genuanceerde, preventieve en gezondheidsgerichte aanpak die een mijlpaal kan betekenen in Europa.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed