Connect with us

Een nieuw stadion of cannabiswinkels? Virginia krijgt geen van beide

Gepubliceerd

on

Vergadering van Virginia voor Cannabis
Volg ons op Facebook

De komst van een cannabismarkt in de Amerikaanse staat Virginia, die cannabis legaliseerde in 2021, heeft zojuist een grappige wegversperring opgelopen, waardoor de vooruitzichten voor de toekomst van cannabis in de staat onzeker zijn.

PUBLICITE

De 60-daagse sessie van de General Assembly eindigde zonder dat gouverneur Glenn Youngkin het wetsvoorstel goedkeurde dat de verkoop van cannabis in winkels toestaat. De impasse was grotendeels te wijten aan een breder politiek conflict dat het cannabisdebat overschaduwde.

Een stadion versus cannabis: een politieke impasse

Aan de basis van de onenigheid tussen de door Democraten gecontroleerde Algemene Vergadering en de Republikeinse gouverneur Youngkin ligt een door de overheid gefinancierd stadionproject.

Vorige week spraken de Democraten zich uit tegen het stadionvoorstel van de heer Youngkin. Op zijn beurt zei de heer Youngkin vorige week op een persconferentie dat er “geen interesse” was in het legaliseren van de verkoop van cannabis voor volwassenen.

“We hebben het over een kans om 30.000 banen te creëren, 12 miljard dollar aan economische impact in de Commonwealth van Virginia en in de meest dynamische en snelst groeiende sector die sport en entertainment is, en jij wilt praten over het plaatsen van een cannabiswinkel op elke hoek? Ik begrijp het niet helemaal,” voegde de heer Youngkin eraan toe.

PUBLICITE

Dit laatste conflict met Youngkin betekent dat de verkoop van marihuana in Virginia “in rook opgaat”, vertelde staatsafgevaardigde Paul Krizek, D-Alexandria, aan de Virginia Mercury.

Virginia legaliseerde cannabisbezit voor volwassenen en thuisteelt in 2021, maar het wetsvoorstel dat werd ondertekend door de toenmalige gouverneur Ralph Northam, een Democraat, vereiste dat wetgevers regels zouden opstellen voor legale verkoop.

Staatswetgevers deden dit niet, ondanks de groei van een illegale “gift” markt die volgens sommige wetgevers miljarden dollars waard is.

Nadat Youngkin een wetsvoorstel om de verkoop in 2023 te legaliseren had gesneuveld, had een nieuwe Democratische meerderheid in beide huizen van de Virginia General Assembly de hoop op een compromis gewekt, maar dat is nu van tafel.

PUBLICITE

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed