Connect with us

Frans-Polynesië werkt aan nieuwe cannabiswetgeving

Gepubliceerd

on

Cannabiswetgeving in Polynesië
Volg ons op Facebook

Dinsdagavond ontmoette de president van Frans-Polynesië, Moetai Brotherson, Karl Anihia van de vereniging Tahiti Herb Culture, Philippe Cathelain, voorzitter van het Polynesian Hemp Syndicate, evenals apothekers en artsen om de vooruitgang te bespreken op het gebied van cannabiswetgeving, een van de campagnethema’s van de Tavini-partij. De bijeenkomst richtte zich op vier belangrijke actiegebieden, met als doel het opstellen van een nieuwe wet tegen “het einde van de maand” volgens Tahiti Infos.

PUBLICITE

“Het is een bijeenkomst waar we al heel lang op wachten. President Fritch en ik hebben hem al verschillende keren benaderd, maar we hebben nooit antwoord gekregen. Nu, een simpel verzoek aan Moetai [Brotherson] en hij zal ons zien zodra hij terug is van zijn missie, dus dat bewijst zijn betrokkenheid bij deze kwestie. Hij is zich zeer bewust van de urgentie voor mensen die ziek zijn en het niet meer aankunnen. Dus ja, we zijn erg tevreden. Er werd heel aandachtig en pragmatisch naar ons geluisterd”, legt Philippe Cathelain uit nadat hij ontvangen werd door president Brotherson en zijn minister van Landbouw, Taivini Teai.

Op de agenda stonden discussies over medicinale cannabis, maar ook over andere onderwerpen zoals industriële hennep, CBD, lokale CBD (zoals monoi, een met hennep geïnfuseerde olie die al in Polynesië wordt verkocht) en het wetsontwerp over recreatieve cannabis.

Voordat hij tot president werd verkozen, diende het toenmalige parlementslid Moetai Brotherson in de Nationale Assemblee een wetsvoorstel in voor een organieke wet over het experimenteren met de sociale regulering van cannabis in Frans-Polynesië, waarin werd voorgesteld om cannabisclubs op te richten, verenigingen zonder winstoogmerk die gebruikers willen samenbrengen om cannabis te kweken voor persoonlijk gebruik. De tekst werd doorverwezen naar de Commissie Constitutioneel Recht en is daar sindsdien gebleven.

De vergadering van dinsdag was vooral een gelegenheid om een tijdschema op te stellen, waarbij de verenigingen over veertien dagen deel zullen uitmaken van de werkgroepen. Deze samenwerking is een belangrijke stap voorwaarts in vergelijking met de vorige regering. Karl Anihia legde uit dat het eerste project zich zal richten op industriële hennep en de afzetmogelijkheden ervan als bouwmateriaal, textiel, enz. Het doel is om lokaal te produceren wat nu geïmporteerd wordt, zoals shampoos op basis van hennep. De betrokken verenigingen hebben duidelijk de steun van professionals in de cosmetica-industrie, die graag willen meewerken.

PUBLICITE

De discussie over recreatief gebruik zal op voorhand ingewikkeld zijn, waarschuwde Moetai Brotherson, die duidelijk maakte “dat hij niet verder kon gaan dan wat Frankrijk toestaat”, ook al is cannabisgebruik wijdverspreid in de archipel, waar 50% van de Polynesische bevolking boven de 15 jaar cannabis gebruikt.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed