Connect with us

Ghanese wet die het kweken van hennep toestaat ongrondwettelijk verklaard

Gepubliceerd

on

Hennepvergunningen in Ghana

In een beslissing met een meerderheid van 5-4 bevestigde het Hooggerechtshof dat de wet die het kweken van hennep in Ghana toestaat, aangenomen in 2020, ongrondwettelijk was aangenomen door het parlement.

PUBLICITE

In juli 2022 had het Ghanese hof artikel 43 van wet 1019 betreffende de Narcotics Control Commission nietig verklaard.

In deze bepaling stond dat “de minister, op aanbeveling van de Commissie, een vergunning kan verlenen voor de teelt van cannabis, beter bekend als ‘weed’ in Ghana, met een THC-gehalte van niet meer dan 0,3% op de droge stof, voor industriële doeleinden om vezels of zaden voor medicinale doeleinden te verkrijgen”.

Het panel van negen rechters onder leiding van rechter Jones Victor Dotse oordeelde bij meerderheid dat de procureur-generaal de drempel niet had gehaald om de eerdere beslissing van het Hooggerechtshof te herzien. De meerderheid concludeerde dat de aanvankelijke omkering correct was.

Ondanks de beslissing van het Hooggerechtshof heeft de procureur-generaal een verzoek tot herziening ingediend, waarin hij beweert dat er sprake is van rechtsweigering en een gebrek aan transparantie in het parlement tijdens het opstellen van de cannabislicentiewet. Ze wijzen erop dat er geen debat was in het parlement, zoals vereist door de grondwet, voordat de wet werd aangenomen.

PUBLICITE

De procureur-generaal heeft daarom een verzoek tot herziening ingediend.

Het is nu afwachten hoe het Hooggerechtshof zal reageren op de herzieningsaanvraag van de procureur-generaal, aangezien het debat over de wettigheid van cannabislicenties doorgaat.

In december 2020 zou in Ghana de allereerste cannabisconferentie worden gehouden, maar die ging uiteindelijk niet door.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed