Connect with us

Het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid beveelt aan om cannabis als minder gevaarlijk te classificeren

Gepubliceerd

on

Herclassificatie van cannabis in de Verenigde Staten

Het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services (HHS) heeft officieel aanbevolen om cannabis te verplaatsen van lijst I naar lijst III van de Controlelijst Verdovende Middelen, een mijlpaal die onder andere bevestigt dat de belangrijkste Amerikaanse gezondheidsinstantie cannabis niet langer beschouwt als een drug met een hoog misbruikpotentieel en zonder medische waarde.

PUBLICITE

Wat zijn deze Schedules?

In de Verenigde Staten worden drugs, stoffen en bepaalde chemicaliën die worden gebruikt om medicijnen te maken, ingedeeld in 5 verschillende categorieën of bijlagen op basis van het aanvaardbare medische gebruik van het medicijn en de kans op misbruik of afhankelijkheid.

De mate van misbruik is een bepalende factor bij de classificatie van het medicijn; Schedule I drugs hebben bijvoorbeeld een hoog potentieel voor misbruik en voor het creëren van ernstige psychologische en/of lichamelijke afhankelijkheid. De kans op misbruik neemt af met elke lijst. Drugs van lijst V hebben het laagste misbruikpotentieel.

Drugs, stoffen of chemicaliën van lijst I worden gedefinieerd als drugs waarvan het medische gebruik momenteel niet erkend is en die een hoog misbruikpotentieel hebben. Stoffen die op lijst I staan zijn heroïne, lyserginezuurdiethylamide (LSD), cannabis, 3,4-methyleendioxymethamfetamine (ecstasy), methaqualon en peyote.

Bijlage III bevat stoffen met een matig tot laag risico op lichamelijke en psychologische afhankelijkheid. Het misbruikpotentieel van Schedule III drugs is lager dan dat van Schedule I en II drugs, maar hoger dan dat van Schedule IV drugs. Tot de drugs van lijst III behoren producten met minder dan 90 milligram codeïne per doseringseenheid (Tylenol met codeïne), ketamine, anabole steroïden, testosteron…

PUBLICITE

Waar komt dit verzoek om herclassificatie vandaan?
HHS heeft vorig jaar een wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd naar cannabis in overeenstemming met een richtlijn van president Joe Biden.

Het deelt de Amerikaanse drugsreguleringsinstantie, de Drug Enforcement Administration (DEA), nu mee dat cannabis volgens hen op lijst III van de Controlled Substances Act (CSA) moet worden geplaatst. De aanbeveling is niet bindend en de DEA heeft het laatste woord, maar de wetenschappelijke analyse, in combinatie met de groeiende politieke steun voor cannabishervorming, zou de DEA er wel eens toe kunnen aanzetten om de wijziging door te voeren.

“Op basis van de gegevens en de wetenschap heeft HHS snel gereageerd op de richtlijn van president Biden aan HHS-secretaris Xavier Becerra en zijn aanbeveling voor cannabisprogrammering aan de DEA gegeven op 29 augustus 2023,” vertelde een HHS-woordvoerder told Marijuana Moment op woensdag. “Dit administratieve proces werd in minder dan 11 maanden afgerond, wat de samenwerking en het leiderschap van deze afdeling weerspiegelt om ervoor te zorgen dat er snel een uitgebreide wetenschappelijke beoordeling werd voltooid en gedeeld.”

Wat zijn de gevolgen in de VS?
Als Schedule III stof blijft cannabis verboden op federaal niveau. Deze herclassificatie zou echter grote gevolgen hebben voor onderzoekers die al lang kritiek hebben op de Schedule I classificatie, die aanzienlijke barrières opwerpt voor de toegang tot studies.

PUBLICITE

Het verplaatsen van cannabis naar Schedule III zou ook fiscale mogelijkheden openen voor de cannabisindustrie die momenteel niet beschikbaar zijn. Sectie 280E van de Internal Revenue Code verbiedt belastingbetalers die zich bezighouden met de handel in bepaalde gereguleerde stoffen – zoals de cannabishandel op federaal niveau wordt beschouwd – om gebruikelijke zakelijke uitgaven of niet-kostprijsgerelateerde kredieten (COGS) in verband met deze activiteiten af te trekken.

Politiek gezien zou het verplaatsen van cannabis van lijst I naar lijst III president Joe Biden in staat stellen om te zeggen dat hij heeft bijgedragen aan een belangrijke hervorming, door een administratieve herziening te vergemakkelijken die zou kunnen leiden tot een herclassificatie, meer dan 50 jaar nadat cannabis in de meest restrictieve categorie werd geplaatst toen de federale regering de oorlog tegen drugs startte.

Het kan ook het momentum in het Congres versterken om de federale cannabiswetten verder te hervormen. Als wetgevers terugkeren van het augustusreces en blijven proberen wetgeving over cannabisteelts aan te nemen, zullen ze de HHS-aanbeveling kunnen aanhalen als bewijs van de dringende noodzaak om de industrie te normaliseren.

Wat zijn de gevolgen voor andere landen?
Naast het voor de hand liggende voorbeeld van een herclassificatie van cannabis in het land dat het wereldwijde drugverbod lanceerde en voedde, zou ook het internationale drugcontrolesysteem beïnvloed kunnen worden.

De Verenigde Naties verdragen, die drugs classificeren met een systeem van lijsten dat lijkt op dat van de Verenigde Staten, hebben al voorstellen gezien om cannabis te herclassificeren in categorieën die meer in lijn liggen met de wetenschap en de realiteit van het gebruik – en hebben het in feite al hergeclassificeerd om het medische gebruik ervan te erkennen. Met de mogelijkheid om het toe te voegen aan een meer permissieve lijst die het therapeutische, of zelfs recreatieve, gebruik over de hele wereld zou vergemakkelijken?

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed